<style>.lazy{display:none}</style>Ücretli Usta Öğreticilerin Maaşları Mali Hakları Nelerdir?
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Usta Öğreticilerin Maaşları Mali Hakları

Usta Öğreticilerin Maaşları Mali Hakları

Ücretli Usta Öğreticilerin Maaşları Mali Hakları

Halk Eğitim Merkezleri Ücretli Usta Öğreticilerin Maaşları Mali Hakları Nelerdir. Usta Öğretici Gündüz Ve Gece Brüt Ders Saat Ücretleri 2023 Ne Kadar Oldu.

11 Kasım 2023 Tarihindeki Resmi Gazetede Yayınlanan Değişiklik İle Ücretli Öğretmen, Usta Öğretici Ve Kuran Kursu Öğreticilerine Her 5 Ders Saati İçin 1 Saat Ek Ders Ödemesi Maddesi Her 2 Ders Saati İçin 1 Saat Ek Ders Ödemesi Olarak Değiştirildi.

Ücretli Usta Öğretici Maaşları Ek Ders Saati Ücreti Üzerinden Hesaplanır. Usta Öğretici Maaşları Girilen Ders Günü, Yeri Ve Saatine Göre Farklılık Gösterir. Saat 18:00’dan Sonra Başlayan Kurslarda Gece Ek Ders Ücreti Tarifesi Uygulanır. Hafta İçi Ve Hafta Sonu Kursları Ders Saat Ücretleri Farklıdır. Ceza Ve Tutukevlerinde Açılan Kurslarda Ek Ders Saat Ücreti Farklıdır.

Usta Öğretici Ek Ders Saat Ücretleri
Gündüz Ders Saat Ücreti 91,61 Türk Lirası (Ocak – Haziran 2024) (Brüt 106,52)
Gece Ders Saat Ücreti 98,15 Türk Lirası (Ocak-Haziran 2024) (Bürüt 114,13)
Gündüz Ders Saat Ücreti 61,38 Türk Lirası (Temmuz-Aralık 2023) (Brüt 71,37)
Gece Ders Saat Ücreti 65,76 Türk Lirası (Temmuz – Aralık 2023) (Brüt 76,47)

Usta Öğretici Ders Saat Ücreti Hesaplamasında Memur Maaş Katsayısı Göstergesi Kullanılır.
2024 Ocak Ayı Memur Maaş Katsayısı 0,760871 Olarak Belirlendi. Gündüz Ders Saat Ücreti İçin Katsayı 140 İle Gece Ders Saat Ücreti İçin Katsayı 150 İle Çarpılır.

İşe Başlayan Usta Öğreticiler İlk Kursu Başlamadan En Az Bir Gün Önce Muhasebe Birimine Uğrayıp SGK Girişi İçin Bildirimde Bulunmalıdır.

SGK Girişi Yapılmayan Usta Öğreticiye Kursu Başlamış Olsa Dahi Ödeme Yapılamaz. SGK Girişi Yapılan Gün Esas Alınır.

Her Kurs İçin Bildirim Yapılmasına Gerek Yoktur. (Yalnızca İlk Kurs)

Devam Eden Kurs Olmadığı Taktirde Yeni Başlayacak Olan Kursun Tarihi İle Biten Kursun Arasında Bir Dönem Geçmemelidir.

Kursu Biten Ve Bir Daha Kurs Açmayacak Veya Bir Sonraki Kursunu Ara Verdikten Sonra Açabilecek Olan Usta Öğretici Muhasebe Birimine Bilgi Vermelidir.

Sağlık Sebebi İle Doktor Raporu Alan Usta Öğretiler Raporlarını Muhasebe Birimine Teslim Etmek Zorundadır.

Usta Öğreticiler Her Ayın 20-25’ İ Arasında Puantaj Doldurarak Muhasebe Birimine Teslim Etmeleri Gerekmektedir.

Okullarda Ve Kurumlarda (Kültür Merkezleri De Dahil) Görev Yapan Usta Öğreticiler O Okul Ve Kurumlardaki Çalışmalarını Gösterir Puantajı Okulun Veya Kurumun Müdürüne Kaşe Ve İmzalı Olarak Onaylatacaklardır.

Puantajlara O Ay Kullanılan İzin Ve Rapor Bilgileri Yazılacaktır.

Puantajları Teslim Eden Usta Öğreticiler Aylık Puantaj Listesine İmza Atacaklardır.

Zamanında Puantaj Teslim Etmeyen Usta Öğreticilere Ücret Ödenmeyecek. Bir Sonraki Ayda Getirilmediği Taktirde Çıkış Yapılacak.
Emeklilik Başvurularını Yapacak Kişilerin Sigorta Çıkışlarının Yapılması Gerekmektedir. Aynı Ay İçerisinde Hem Çıkış Hem Giriş Yapıldığı Taktirde Sistem Aynı Kişinin 2 Ayrı Listede(Normal Ve Emekli) Olmasına Engel Olmaktadır.

Bu Sebeple Kişilerin Emeklilik Başvurularını Ay Başında Yapması Ve Çıkış İşlemlerini De Başvuru Yapacakları Aydan Bir Önceki Ayda Mutlaka Bildirmeleri Gerekmektedir.

Kurumdan Çıkış İşlemi İçin Kursun Kapatılması Gerektiğinden Emekli Olacak Kişiler Durumu Dilekçe İle Bildirmeli Ve Belgesiz İse Kurslarının Kapatılması Emekli Olduktan Sonra Yeni Başvuru İle Emeklilere Göre Düzenlenerek Açılması Gerekmektedir.(Maksimum 30 Saat)

Belgeli Kurslarda Kurs Kapatılmaması Gerekiyor İse Usta Öğreticinin Ücreti Haftalık 30 Saate Göre Ayarlanacak Ve Emekli Oluncaya Kadar Ücret Alamayacaklardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ