Halk Eğitim Merkezleri Kursları

Halk Eğitim Merkezleri Kursları
Halk Eğitim Merkezleri Kurslarına Nasıl Kayıt Olunur? Halk Eğitim Merkezleri Kurslarına Katılım Koşulları, Kurslar Nerelerde Açılır. Türkiye Genelindeki Tüm İlçelerde En Az 1 Adet Halk Eğitim Merkezi Bulunmaktadır. Halk Eğitim Merkezlerinde 73 Alanda 3631 Farklı Branşta Kurslar Açılabilmektedir.
Halk Eğitim Merkezlerinde Talep Olan Bir Kursun Açılabilmesi İçin En Az 12 Kişilik Grubun Oluşması Gereklidir. Okuma Yazma Kursları İle Unutulmaya Yüz Tutmuş El Sanatları Kursları, Engellilere Yönelik Kurslar, Tutuklu Ve Risk Altındaki Kişilere Yönelik Açılacak Olan Kurslarda 12 Kişilik Grup Sayısı Aranmaz.
Halk Eğitim Merkezleri Kursları Nerelerde Açılır
Halk Eğitim Merkezlerinde Kurslar Merkez Binalarda, Kamu Yada Özel Kurumlara Ait Yerlerde, Cezaevlerinde, Okullarda, Köy Ve Mahallelerde Uygun Yerlerde, Rehabilitasyon Merkezlerinde, Gezici Mobil Eğitim Araçlarında, Halk Eğitim Merkezlerince Uygun Görülen Yerlerde Açılabilir.
Kurs Kayıtları Halk Eğitim Merkezleri Tarafından Onilne Olarak Yada Kurum Binasında Ön Kayıt Formu Doldurularak Yapılabilir. Açılması Düşünülen Kurslar Kurum Personeli Tarafından İlçede Yapılan Alan Taramaları, Halktan Gelen Taleplere Göre Planlanır.
Ön Kayıt Alınan Bir Kursun Açılması İçin 12 Kişilik Grup Oluşmalıdır. Kurs Açıldıktan Sonra Devam Eden Kursiyer Sayısı 7’in Altına Düşmesi Durumunda Kurs Kapatılabilir. 18 Yaşından Küçükler Kurslara Veli İzni İle Katılabilir.
Kurslarda Disiplin
Kurum Müdürlüğünce Yapılacak İnceleme Sonucunda, Kurslarda Eğitim Öğretimi Aksattığı, Düzenini Bozduğu, Öğretmen Ve Kursiyerlerin Huzurunu Kaçıracak Tutum Ve Davranışlarda Bulunduğu Veya Kurumun Araç Gerecine Kasten Zarar Verdiği Tespit Edilen Kursiyerlerin Kursla İlişikleri Kesilir.
Açılan Kurslarda Farklı Katılım Koşulları Bulunur. Kurslara Katılımda Yaş, Eğitim Durumu Şartları Aranılabilir. Bazı Kurslar İçin Okuma Yazma Bilmek Yeterli İken Bazı Kurs Programları İçin En Az Ön Lisans Mezunu Olma Şartları Bulunur.
Yabancı Dil Alanında Açılan Seviye A2 Kursuna Katılmak İçin Seviye A1 Kursunu Tamamlamış Olmak Yada Kurs Başlangıcında Kursun Öğretmeni Tarafından Yapılacak Olan Seviye A1 Tespit Sınavında Başarılı Olma Şartı Bulunur.
Yabancı Dil Alanında Açılan Mesleki Yabancı Dil Ve Seviye B1 Kurs Programlarına Katılabilmek İçin Seviye A2 Kurs Bitirme Belgesi Sahibi Olmak Yada Kursun Başlangıcında Kurs Öğretmeni Tarafından Yapılacak Olan Seviye Tespit Sınavında Başarılı Olmak Gereklidir.
Halk Eğitim Merkezlerinde Kurs Kayıtları Yıl Boyunca Devam Etmektedir. Eylül Döneminde Daha Çok Sayıda Kurs Programına Kayıt Alınır, Kurslar Yıl Boyunca Açılmaya Devam Eder. Yaz Aylarında Çocuk Ve Gençlere Yönelik Kurslar Daha Fazla Sayıda Açılır.
Halk Eğitim Merkezlerinde Kurslara Katılan 3 İle 6 Yaş Arası Çocuğu Bulanan Kursiyerlerin Çocuklarına Yönelik 37-72 Ay 3-6 Yaş Oyun Odası Kurs Programı Açılabilir.
Halk Eğitim Merkezlerinde Mezun Öğrencilere Yönelik Üniversiteye Hazırlık DYK Destekleme Ve Yetiştirme Kursları 3 Dönem Halinde Açılır. DYK Kursları 1. Dönem Kayıtları Eylül Ayında, 2 Dönem Kayıtları Şubat Ayında, Yaz Dönemi Kayıtları İse Haziran Ayında Alınır.
Kurslar Talepler Doğrultusunda Hafta İçin Ve Hafta Sonu Olarak Açılabilir. Kurslar Sabah Grupları, Öğle Grupları, Akşam Grupları Yada Tam Gün Olarak Açılabilir. 80 Saatlik Bir Kurs Günde 8 Saat Ve Haftada 2 Gün Olarak Açılırsa 5 Haftada Sona Erer.
Açılan Tüm Kurslarda Devam Zorunludur. Kursun Eğitim Süresinin 5/1’inden Fazla Devamsızlık Yapan Kursiyerler Sertifika Alma Hakkını Kaybeder. Kurslarda Başarılı Olmak İçin En Az Yüz Üzerinden En Az 45 Almak Gereklidir.
Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Sertifikalar Halk Eğitim Merkezinden Kurs Bitiminden Sonra 2 Hafta İle 2 Ay Arasında Şahsen Teslim Alınır.