Halk Eğitim Merkezleri Kurs Kayıt İşlemleri

Halk Eğitim Merkezleri Kurs Kayıt İşlemleri
Halk Eğitim Merkezleri Kurs Kayıt İşlemleri, Kurslara Katılım Koşulları, Kursun Açılması Ve Kapatılması.
Halk Eğitim Merkezleri Kurs Kayıt İşlemlerinde İstenilen Belgeler
TC Kimlik Numarası Gösteren Belge (Kimlik Fotokopisi)
Mesleki Ve Teknik Kurslarda 13 Yaşının Doldurmuş Olma, Genel Kurslarda Kursun Özelliğine Göre Yaş Durum Belgesi
18 Yaşından Küçük Olanlardan Veli Yazılı İzin Belgesi
Kursun Özelliğine Göre Sağlık Raporu (Spor Kursları Vb.)
Kurslara Katılmak İsteyen Yabancı Uyruklulardan İçişleri Bakanlığı Tarafından Verilen Yabancı Kimlik Numarası Taşıyan Belge Yada Ülkeye Girişte Kendilerine Geçici Olarak Verilen Yabancı Tanımı Belgesi
Uluslararası Göç Kapsamında Ülkemize Gelen Ve Kalış Süresi İçerisinde Kendilerine 4/4/2013 Tarihli Ve 6458 Sayılı Yabancılar Ve Uluslararası Koruma Kanunu Kapsamında Yabancı Kimlik Numarası Verilmeyenler, Halk Eğitimi Merkezlerinde Uygulanan Programdan Yararlanmak Amacıyla Pasaport Veya Kimlik Belgelerinin Türkçe Tercümesine Göre, Kimlik Belgesi Olmayanların İse Beyan Esasına Göre Valilik Onayı,
İstenir.
Kurslara Kabulde Kurumun Yada Kurs Programının Özelliği, Başvuran Sayısının Fazlalığı Ve Benzeri Nedenlerden Sınav Yada Ön Değerlendirme Yapılabilir.
Kursiyer Başvuruları Kuruma Bireysel Olarak Yapılabileceği Gibi Online Olarak Da Alınabilir. Kurumdan Uzak Yerlerde İkamet Edenler Bulundukları Yerlerdeki Muhtarlıklar Yada Bakanlığa Bağlı Okul Yada Kurum Müdürlüklerine Başvuruda Bulunabilirler.
Kurslara Kayıt
Modüler Olmayan Kurslarda Kurs Süresinin 1/5 Oranını Geçmemesi Koşuluyla Kurs Başlama Tarihinden İtibaren 10’uncu Günün Sonunda Sona Erer.
Aynı Kurs Programına Bir Kişi En Fazla 2 Defa Katılabilir. Bu Durumda Olanların Kursa Kabul Edilmesi İçin En Az Yedi Yeni Kayıtlı Kursiyerin Bulunması Gereklidir. Aynı Kursa İkinci Defa Devam Eden Kursiyerlere Tekrar Kurs Bitirme Belgesi Verilmez. Başarısız Olması Durumunda Kurs Tekrarında 2 Defa Katılma Şartı Aranmaz.
Birden Farklı Kursa Ders Günü Ve Saatleri Çakışmayacak Şekilde Kayıt Olunabilir.
Kursa Kayıt İşlemi, Kursun Başladığı Tarihten İtibaren Kurs Süresinin 1/5 Oranını Geçmemek Koşuluyla 10 Gün İçerisinde Yapılmalıdır. Kursa Geç Başlayan Kursiyerlerin Geç Başladıkları Süre Devamsızlıklarına Sayılır.
Modüler Programın Uygulandığı Kurslarda, Kursiyerin Devamsızlık Yada Başarısız Olduğu Durumlarda Bu Kurs İçin Kurs Bitire Belgesi Düzenlenmez. Bu Durumdaki Kursiyerlere Puan Döküm Çizelgesi Düzenlenir.
Ancak Kursiyer Başarısız Olduğu Modüllerini Tamamlayıp Başarılı Olması Halinde, Kurs Bitirme Belgesi En Son Modülünün Öğretimini Tamamladığı Kurumca Düzenlenir.
Kurslarda
1) Modüler Olmayan Kurslarda Devamsızlık Süresi Kurs Süresinin 1/5 Oranını Geçmesi Halinde, Kursiyerler Devamsız Ve Başarısız Sayılırlar.
2) Modüler Kurslarda, Her Modülün Devamsızlık Süresi Modül Süresinin 1/5 Oranını Geçemez.
Halk Eğitim Merkezlerinde Kurs Açma Kurs Kapatma Ve Kursa Katılacakların Sayısı
Her Türdeki Programın Açılabilmesi İçin En Az 12 Kişilik Grubun Oluşması Gerekir. Kursiyer Sayısının Yedinin Altına Düşmesi Durumunda Kursiyerler, İstemeleri Hâlinde Kurumdaki Aynı Programa Veya Aynı Programı Yürüten Bir Başka Kurumdaki Programa Nakledilebilir Ya Da Kurum Müdürünün Teklifi Ve Millî Eğitim Müdürünün Onayı İle Eğitime Devam Edilebilir.
Kurslar; Program, Aday Kursiyer Sayısı, Öğretmen Ve Usta Öğreticilerin Çalışma Saatleri İle Benzeri Bilgiler İçeren Teklifin Millî Eğitim Müdürü Tarafından Onaylanmasıyla Açılır.
Kurs Açma İşlemlerinde Kursiyer Sayısının Aranmadığı Kurslar
A) Okuma Yazma Kursları.
B) Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylere Yönelik Düzenlenecek Kurslar.
C) Özel Eğitime İhtiyacı Olan Bireylerin Eğitim Ve Özel İhtiyaçları Doğrultusunda Ailelerine Yönelik Geliştirilmiş Kurslar.
Ç) Koruma Altındakiler İle Sokakta Çalışan Veya Yaşayan Çocuklara Düzenlenecek Kurslar.
D) Hastanelerde Yatan Kişilere, Kadın Konuk Evinde Barındırılan Kadınlara, Tedavi Altındaki Madde Bağımlılarına Yönelik Düzenlenecek Kurslar.
E) Tutuklu Ve Hükümlülere, 3/7/2005 Tarihli Ve 5402 Sayılı Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu Kapsamında Düzenlenen Kurslar.
F) Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Sanatlar Kapsamında Düzenlenecek Kurslar.
G) İl Ve İlçedeki İhtiyaçlar Değerlendirilerek Zorunlu Durumlarda Vali Onayı İle Açılan Kurslar.
Öğretici Giderleri, Fiziki Ortamlar, Araç Gereç Ve Benzeri Tüm Giderlerin İş Birliği Yapılan Kurum Ve Kuruluşlar Tarafından Karşılandığı Kurslar İle İstihdam Garantili Projeler Kapsamında Düzenlenecek Kurslarda, İlgili Kurum Ve Kuruluşun Talebi Doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğünün Onayı İle Grup Oluşturma Zorunluluğu Aranmaz.
Kurslara Kayıtlar Kurumlardan Yada E-Yaygın Sitesinden E-Devlet Şifresi İle Yapılabilir.