Halk Eğitim Merkezleri Kurs Açılma Süreci

Halk Eğitim Merkezleri Kurs Açılma Süreci
Halk Eğitim Merkezleri Kurs Açılma Süreci İşlemleri, Günlük Kurs Saatleri, Kurs Talep Eden Vakıf, Dernek, Belediye, Resim Kurumların Kurs Açılma Sürecinde Dikkat Edilecek Hususları. Halk Eğitim Merkezlerinde Bir Kursun Açılabilmesi İçin Öncelikle Açılması Talep Edilen Kursun Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Yaygın Öğretim Programları İçinde Bulunması Ve Kursun Açılması Yönünde Asgari 12 Kişilik Kursiyer Talebinin Olması Gerekmektedir.
Kursların Açılması Sürecinde Dikkat Edilecek Hususular
1- Kurs Taleplerini Kim Yapar
Kurs Talepleri Resmi Kurumlar, Belediyeler, Vakıflar, Dernekler, Tarafından Resmi Yazı İle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Yapılacak. Belirtilen Kurumların Talebi Olmaksızın Usta Öğreticiler Bizzat Kurs Açma Talebinde Bulunamazlar.
2- Kurs Açma Talep Yazısı Planlanan Tarihten 15 Gün Önce Merkezimizde Olacak
Kurs Açma Talebini İçeren Resmi Yazı Kursun Açılması Planlanan Tarihten En Geç İki Hafta Önce Merkezimizde Olmalıdır. Aksi Takdirde Kursun Açılma Süresi Planlanan Tarihten Daha Geç Olacaktır. Kurs Talep Formu (İndir)
3- Kurs Saat Dilimleri Değişti
Günlük 12 Olan Ders Saat Dilimi 16 Ders Saatine Çıktı
4- Kurs Açma Formuna Dikkat
Kurs Açma Formu Güncellendi Kurs Açma Saatleri Değiştiğinden Eski Kurs Açma Formları Değerlendirilmeyecek. Usta Öğretici Açılacak Olan Kurs İle İlgili Bilgi Ve Beyanlarını Kurs Açma Formuna Eksiksiz Doldurmalı Ve Kurs Açma Formunu Mutlaka İmzalamalıdır.
5- Günlük Kurs Saatleri
Halk Oyunları- Spor Ve Özel Eğitim Kursları Dışında Her Bir Kurs İçin
• 0-119 Saat Aralığı Kurslar Günde Fazla 3 Saat,
• 120-499 Saat Aralığı Kurslar Günde Fazla 4 Saat
• 500 Saat Ve Yukarısı Kursalar 6 Saat’e Kadar Açılacaktır.
6- Kurs Açma Sürecine Dikkat
I- Kurslar Başlayacağı Tarihten Daha Önceki Bir Tarihte E-Yaygın Sisteminde Planlanır. Dolayısıyla Usta Öğretici Kursunun Açılıp Açılmadığını E-Yaygın Sistemi Üzerinden Kişisel Şifresi İle Takip Etmelidir.
II- E-Yaygın Sisteminde Kursu Açılan Usta Öğretici Kursu Başlamadan Önce Yıllık Planını Hazırlar, İlgili Müdür Yardımcısına Onaylatır. Kurs Görevlendirme Onayını Müdür Yardımcısından Alır.
III- Kurs Defterini Alır. Kursiyer Listeleri Deftere Geçirilir
IV- İlgili İşlemler Yapılmazsa Planlanan Kurs İptal Edilir
7- Kurs Süreci
I- Kursiyerler Kursun İlk Haftasında Hem Kurslarında Uyulması Gereken Kurallar İle İlgili Usta Öğretici Tarafından Bilgilendirilir. Bu Toplantıda Şu Konular Anlatılır:
A) Öğrenci Devamsızlığı Süreleri
B) Usta Öğretici İzin Durumu
C) Puantaj Teslim Edilmesi
D) Kurs Açılma Süresindeki Yanlış Ve Doğrular
E) Kurs Başında Teslim Alınması Gereken Evraklar
F) Kurs Süresince Yapılması Gereken İşlemler
G) Kurs Sonunda Teslim Edilmesi Gereken Evraklar
II- Kursiyer Devamsızlığı
Özürlü /Özürsüz Her Bir Modül Saatinin 1/5 İnden Fazla Olmamalıdır.
( Örnek: 100 Saatlik Bir Kursta Kursiyerin Devamsızlık Hakkı En Fazla 20 Saattir ) Kurs Defterine Devamsızlıklar Günlük Yazılacak Ve E-Yaygın Sisteminde Günlük Kaydedilecektir. Kursa Sürekli Devam Eden Kursiyer Sayısı 8’in Altına Düşmesi Halinde Usta Öğretici Tarafından İlgili Müdür Yardımcısına Derhal Bilgi Verilecektir.
III- Kursun Yapılamaması
Kurs Yerinin Acil Terk Edilmesi, Kursa Gelememe Durumlarında İlgili Müdür Yardımcısına İvedi Bilgi Verilmelidir. ( Sağlık Problemi Var İse Rapor Alınması.. )
IV- Kurs Defteri
Kursun Yıllık Planı Doğrultusunda Her Bir Ders Saati İçin Ayrı Ayrı Olmak Üzere Doldurulur Ve Usta Öğretici Tarafından İmzalanır. Kurs Defteri Haftalık Olarak İlgili Müdür Yardımcısına Mutlaka İmzalattırılır.
V- Modül Değerlendirme
Her Modül Sonunda Değerlendirme Sınavı Yapılır. Değerlendirme Notları E-Yaygın Sistemine Geciktirilmeden Girilir.
VI- Memnuniyet Anketleri
Kursun İlk Son Haftasında Kursiyerlere http://hbogm.meb.gov.tr/bilsis/Anket-%C4%B0%C5%9Flemleri/Kursiyer%20AnketiAdresinden Kursiyer Anketleri Yaptırılır.
8- Kurs Sonu İşlemleri
Kursun Bitmesiyle *Sınav Evrakları *Modül Değerlendirme Çizelgesi *Kurs Sonu İmza Tutanağı *Kurs Defteri * Kurs Planı İlgili Müdür Yardımcısına Teslim Edilir.
9- Kurs Belgeleri
Kurs Sonu İşlemlerini Tamamlayan E-Yaygın Üzerinden İşlemlerini Bitiren Usta Öğretici Kursiyer Belge Defterini İmzalar.
10- Puantajlar Ve Dikkat Edilecekler
Puantajlar Kurs Yapılan Kurum/Dernek/Vakıf Yöneticisine Puantajını Onay/İmzalatarak Her Ayın 25 İne Kadar Müdürlüğümüze Getirecektir. Usta Öğreticisi İzinli Raporlu Olduğu Günler Kesinlikle Puantajda Belirtilecek (Bu Günlerin Yerine Telafi De Yapılsa Ücret Ödenmesi Mümkün Değildir.) Puantajı Getirmeyen Usta Öğreticiye Ücretleri Kesinlikle Ödenmeyecektir. Usta Öğretici Puantaj Formu.