Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Soruları

Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Soruları

Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Soruları

Mesleki Eğitim Merkezleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Temel Yiyecek Üretimi Dersi Kalfalık Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Soru 5 Puan Değerindedir. Sınav Süresi 40 Dakikadır.

1. Aşağıdakilerden Hangisi Sebzelerin Özelliklerinden Birisi Değildir?
A) Posalı Yapısından Dolayı Bağırsakların Çalışmasını Düzenler
B) Isı Ve Enerji Verir
C) Vitamin Ve Mineral Maddelerin Kaynaklarıdır
D Vücutta Metabolik Faaliyetleri Düzenleyen Maddeleri Bulundurur

2. Yapraklarından Faydalanılan Sebzelerin Yıkanmasında Neden Kimyasallar, Tuz Ve Sirke Kullanılır?
A) Mikroplardan Arındırmak İçin B) Lezzetini Artırmak İçin
C) Kirlerden Arındırmak İçin D Rengini Korumak İçin

3. Aşağıdakilerden Hangisi Mutfaktaki En Küçük Doğrama Şeklidir?
A) Brunoise B) Bouguet Garni C) Jülienne D) Mire Poix

4. Aşağıdakilerden Hangisi Garnished Onion’nu Doğru Olarak İfade Eder?
A) Baharatlı Taze Soğan B) Soğan Yahnisi C) Defneli Soğan D) Bir Doğrama Şeklidir

5. Dondurulacak Olan Sebzelere Uygulanacak Olan Ön İşlem Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Kurutma B) Blanching C) Tuzlama D) Pastörizasyon

6. Enginar, Kereviz Vb. Sebzelerin Haşlama Suyunda Aşağıdaki Katkı Maddelerinden Hangisi Kullanılır?
A) Limon Suyu B) Sirke C) Defneyaprağı D) Şeker

Sponsorlu Bağlantılar

7. Yiyeceklerin Haşlanarak Pişirilmesinde Isı Ne Zaman Düşürülmelidir?
A) Sebzeler Suya Konulduktan Hemen Sonra
B) Sebzelerin Pişmesine Yakın
C) Kaynama Başladıktan Sonra
D) Sebzeler Piştikten Sonra

8. Kurubaklagiller Neden Buharda Pişirme Yöntemi İle Pişirilemezler?
A) Renk Değişikliğine Uğradıkları İçin B) Besin Değeri Kaybı Olduğu İçin
C) Yapılarındaki Su Miktarı Fazla Olduğu İçin D) Yapılarındaki Su Miktarı Az Olduğu İçin

9. Aşağıdakilerden Hangisi Braising Pişirme Yönteminde Pişirme Suyu Olarak Kullanılmaz?
A) Et Suyu B) Deniz Suyu C) Çeşme Suyu D) Balık Suyu

10. Glaze Pişirme Yönteminde Yağ Ve Şeker Neden Kullanılır?
A) Sebzenin Lezzeti Arttırmak İçin B) Sebzenin Parlaklığı Arttırmak İçin
C) Sebzenin Yağ Miktarını Arttırmak İçin D) Sebzenin Şeker Miktarını Arttırmak İçin

11. Graten Yapılırken Yiyeceğin Sadece Üzerinin Pişmesi İstenirse Hangi Mutfak Aracı Kullanılır?
A) Tencere B) Salamandra C) Fırın D) Benmari

12. Aşağıdakilerden Hangisi Stewing Yönteminde Pişmeyi Kolaylaştırmak İçin Kullanılan Malzemelerdendir?
A) Yağ-Domates B) Yağ-Salça C) Domates-Tuz D) Salça

13. Bozuk Yağların Kullanılmasının Sağlık Açısından Sakıncası Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Yiyeceğin Rengi Bozuk Olur. B) Yiyeceğin Şekli Bozuk Olur
C) Kolesterolü Yükseltir D) Kanserojen Etkisi Vardır

14. Fritözlerde Termostat Yoksa Yağın Isısı Nasıl Ölçülür?
A) İçine Yiyecek Atılarak B) Yağ Termometresi İle
C) Yağın Rengine Bakılarak D) Yağ Dumanlanmasına Bakarak

15. Izgara Tellerinin Mut Laka Kızgın Olmasının Nedeni Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Soğuk Teller Yiyeceğin Su Salmasına Neden Olur
B) Soğuk Teller Yiyeceğin Geç Pişmesine Neden Olur
C) Soğuk Teller Yiyeceğin Lezzet İni Bozar
D) Soğuk Teller Yiyeceğin Çabuk Pişmesine Neden Olur

16. Kahverengi Fond Hangi Hayvanın Kemiklerinden Hazırlanır?
A) Tavuk Kemiği B) Balık Kemiği C) Kuzu Kemiği D) Sığır Kemiği

17. Fond Hazırlarken Pişirmeye Neden Soğuk İle Başlanır?
A) Et Suyuna Renk Vermek İçin
B) Kemik Ve İlikteki Besin Öğelerinin Suya Geçmesi İçin
C) Niteliğine Uygun Renk Ve Lezzet Elde Etmek İçin
D) Hepsi

18. Düz Bir Tabağa Kırıldığı Zaman, Akı Ve Sarısı Dağılmış Ve Birbirine Karışmış Görünümdeki Yumurta Aşağıdakilerden Hangisinin Özelliğidir?
A) Taze Yumurta B) Oda Isısında Yumurta
C) Bayat Yumurta D) Günlük Yumurta

19. Aşağıdakilerden Hangisi Yumurtanın Saklanması İle İlgili Yanlış Bir Uygulamadır?
A) Karanlık Yerde Saklanmalıdır B) Rutubetsiz Yerde Saklanmalıdır
C) Sivri Tarafı Alta Gelecek Şekilde Saklanmalıdır D) Önceden Yıkanarak Saklanmalıdır

20. Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Yanlıştır?
A) Garnitürler Önceden Hazırlanır, Doğranır, Gerekirse Sotelenir
B) Omlet Garnitürü Mutlaka Konserve Besinlerden Hazırlanmalıdır
C) Garnitür Pişirilmesi Tamamlanmak Üzere Olan Omletin Ortasına Uzunlamasına Konulur
D) Omlet Servis Yapılırken Garnitürü Yanına Konulur

Cevaplar
1.B
2.A
3.A
4.C
5.B
6.A
7.C
8.D
9.B
10.B
11.B
12.A
13.D
14.B
15.A
16.D
17.B
18.C
19.D
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ