Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Soruları

Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Soruları

Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Sınavı Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Çıkmış Sınav Soru Ve Cevapları. Sınav Süresi 40 Dakikadır, Her Soru 5 Puan Değerindedir

1.Sandalye süslemenin esas amacı nedir?
A)Salona hoş ve düzenli bir görüntü vermek B)Sandalyede bulunan kusurları gizlemek
C)Konukların rahat oturabilmelerini sağlamak D)Hiçbiri

2.Çok kirli plastik masaları temizlemek için ne yapmalıyız?
A)Çamaşır suyuyla silerek kurulanır. B)Deterjanlı bezle ya da süngerle silinip kurulanır.
C)Mekanik temizleme tozlarıyla temizlenir. D)Alkol karıştırılan suyla temizlenir

3.Servis arabalarının temizliğinde servis elemanının alması gereken kişisel önlem nedir?
A)Üniforma giymek B)Traş olmak C)Eldiven takmak D)Bone takmak

4.Omlet servisi yapıldıktan sonra kirli takımlar yıkanmadan önce ne yapılmalıdır?
A)Sıcak suda bekletilmelidir B)Soğuk suda bekletilmelidir C)Direkt yıkanmalıdır D)Önce bez ile silinmelidir .
5.Kuzu haşlama gibi sulu yemeklerin servisinde kullanılan tabak hangisidir?
A)Yemek tabağı B)Spagetti tabağı C)Çorba tabağı D)Ordövr tabağı

6.Hijyen açısından oldukça önemli olduğundan işletmelerde kullanılan bardakların hangi maddeden imal edilenleri tercih edilmelidir?
A)Plastik B)Metal C)Kağıt D)Cam

7.Zeytinyağı ve sirkeliğe bir önceki yağ ve sirke tekrar konulacaksa ne tür bir işlem uygulanmalıdır?
A)Bir tülbent veya çok ince süzgeç ile süzülmesi gereklidir.
B)Kaplar temizlendikten sonra olduğu gibi doldurulur.
C)Tekrar doldurulmaz, eskisi atılır.
D)Zeytinyağı ve sirkelikler içindeki boşaltılmadan temizlenir.

Sponsorlu Bağlantılar

8.Aşağıdakilerden hangisi, masa alt örtüsünün faydalarından biri değildir?
A)Masanın kusurlarını örter B)Servis sırasında gürültüyü önler
C)Kaza sonucu sıvıların dökülmesini önler D)Masa örtüsünün kaymasını engeller.

9.Aşağıdakilerden hangisi peçete katlamanın amaçlarındandır?
A)Peçetelerin kirlenmesini önler B)Misafire ağzını silmesini hatırlatır
C)Masa dekorasyonunu sağlar D)Tabağın tozlanmasını engeller

10.Aşağıdakilerden hangisi peçetelerin masadan kaldırılma zamanını en doğru şekilde belirtir?
A)Ana yemekten sonra B)Tatlı servisinden sonra
C)Yemek servisi bittikten sonra D)Konuklar masadan kalktıktan sonra

11. Aşağıdakilerden hangisi sentetik kumaştan yapılan peçetelerin tercih edilmeme nedenlerinden biri değildir?
A) Ucuzluğu B) Sağlıklı olması C) Sıvı emiciliği D) Dayanıklılığı

12.Tabakların düzenli olarak yerleştirilmesinde hangi davranış doğrudur?
A) Tabaklar yerleştirme sırasında gerektiğinden fazla üst üste yığılmamalıdır.
B) Değişik büyüklükte tabaklar karışık olarak üst üste konulmamalıdır.
C) İçinde yemek artıkları ve çatal bıçak bulunan bir tabağın üzerine başka bir tabak konulmamalıdır.
D) Tabak kenarları, fincan ve benzeri kapların sapları tepsi kenarından taşmamalıdır; fazlası üst üste konmamalıdır.

13. Aşağıdakilerden hangisi bardak silerken yapılan yanlış davranıştır?
A) Yüksek gövdeli bardakların içine kıvrılmış bez sokularak iyice silinir.
B) Silme sırasında bir ışığa dönülmeli ve bardakta leke kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir.
C) Bardak silerken içlerine mümkün olduğunca hohlamamak gerekir.
D) Takım veya tabak silinen bezlerle bardak silinemez.

14. Sandalye temizliğinde temizlik malzemesinin seçimi öncelikle neye göre belirlenir?
A) Sandalyenin boyutuna göre B) Lekenin çeşidine göre
C) İşletmenin durumuna göre D) Sandalyenin yapıldığı malzemeye göre

15. Servis arabalarının temizliğinde servis elemanının alması gereken kişisel önlem nedir?
A) Üniforma giymek B) Traş olmak C) Eldiven takmak D) Bone takmak

16. Tepsi üzerine peçete koymamızdaki amaç nedir?
A) Güzel görünmesi için. B) T aşınan malzemelerin kaymaması için.
C) Bir hasara yol açmamak için. D) Dengeyi korumak için.

17. Dolu tabak taşırken parmaklar ve yiyecekler arasında nasıl bir ilişki vardır?
A) Parmaklar yiyeceklerle temas etmemeli. B) Parmaklar yiyeceklerle temas edebilir.
C) Hiçbir ilişki yoktur. D) Önemli bir ilişki yoktur.

18. Kül tabakları hangi sıklıkla değiştirilmelidir?
A) Dolduğu zaman B) Belli bir şekil yoktur.
C) Müşteri istediği zaman D) İçine çöp/sigara konulduğu zaman

19. Yemek yeme usulüne ve sırasına göre yemekte kullanılacak tabak, çatal kaşık, bıçak, bardak, peçete, kül tablası, vazo, şamdan ve menaj gibi araçların yemek masası üzerine yerleştirilmesine kuver denir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisinde tabldot kuver kullanılmaz?
A) Okullar ve hastaneler B) Lüks balık restoranları
C) Kamu ve özel sektör kuruluşları D) Fiks mönülü gazino ve gece klüpleri

20. Aşağıdakilerden hangisi kullanıma en uygun metal servis malzemesidir?
A) Gümüş B) Çelik C) Alüminyum D) Altın Kaplama

Servis Hazırlıkları Dersi Kalfalık Sınavı Cevapları
1.A
2.B
3.C
D.B
5.A
6.D
7.A
8.C
9.C
10.D
11.A
12.D
13.C
14.D
15.C
16.B
17.A
18.D
19.B
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ