Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Soruları

Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Soruları

Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Soruları

Mesleki Eğitim Merkezleri Kalfalık Belgesi Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Sınavı Soruları Ve Cevapları.
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevaplar.
Sınav Süresi 40 Dakikadır. Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Maddede Temel Değişmeler Ve Ölçümler Dersi Kalfalık Soruları
1. Saf Suya Aşağıdakilerden Hangisi Katıldığında Heterojen Karışım Oluşur?
A) Yemek Tuzu B) Toz Şeker C) Tebeşir Tozu D) Etil Akol

2. Aşağıdakilerden Hangisi Kimyasal Formül İle Gösterilir?
A) Amonyak B) Süt C) Sis D) Hava

3. Aşağıdakilerden Hangisi Bek Alevinde Çalışılması Gereken Alev Rengidir?
A) Açık Sarı B) Sarı- Turuncu C) Turuncu- Kırmızı D) Açık Mavi

4. Bir Portakalın Enerji Değeri 75 Kaloridir. İki Portakal Yiyen Çağatay Kaç Joule’lik Enerji Almıştır?
A) 314,01 B) 150, 02 C) 371,5 D) 375

5. 20 Oc Olarak Ölçülen Bir Sıcaklık Değeri Kaç Of Yapar?
A) 128 B) 68 C) 168 D) 212 E) 30

6. Bir Maddenin Erime Sıcaklığı Aşağıdakilerden Hangisine Eşittir?
A) Kaynama Sıcaklığına B) Buharlaşma Sıcaklığına
C) Donma Sıcaklığına D) Yoğuşma Sıcaklığına

Sponsorlu Bağlantılar

7. Boş Bir Su Deposuna 3 Kl, 5 Hl, 8 Dal Ve 7 Dl Su Konulmaktadır. Depodaki Su Miktarı Kaç Litredir?
A) 3580,7 B) 5387,0 C) 5835,7 D) 8537,0

8. Bir Kolonya Fabrikasında Üretilen Kolonyalar 50 Cl’lik Şişelere Doldurulmuştur. O Gün İçin Şişeleme Yapılırken Toplam 560 Şişe Kullanıldığına Göre Kaç Litre Kolonya Üretilmiştir?
A) 560 B) 280 C) 140 D) 70

9. Kenar Uzunluğu 1 Cm Olan Küp Biçimindeki Bir Kabı Tümüyle Doldurmak İçin Bir Sıvıdan 50 Damla Damlatılmaktadır. Sırasıyla Bir Damla Sıvının Hacmi Kaç Cm3 Ve Bir Damla Yaklaşık Olarak Küre Şeklinde Olduğu Kabul Edilirse Damlanın Yarıçapı Kaç Cm’dir?
A) 0,17 Cm3 – 0,17 Cm
B) 0,02 Cm3 – 0,02 Cm
C) 0,17 Cm3 – 0,02 Cm
D) 0,02 Cm3 – 0,17 Cm

10. Oda Koşullarında Tüm Elementler İçin Aşağıdakilerden Hangisi Doğrudur?
A) Katı Ya Da Sıvı Halde Bulunurlar B) Elektrik Akımını İletirler
C) Atomlardan Oluşurlar D) Moleküllerden Oluşurlar

11. Aşağıdakilerden Hangisi Bileşiklerle Elementlerin Ortak Özelliği Değildir?
A) Belirli Erime Noktalarının Olması
B) Farklı Maddelere Ayrılabilmeleri
C) Belirli Özkütlelerinin Olması
D) Kendilerine Özgü Çözünürlüklerinin Olması

I. Özkütleler (Yoğunluklar)
II. Erime Noktaları
III. Kimyasal Özellikler
12. Demirle Kükürt Elementleri Birleşerek Demir Sülfür Bileşiği Oluştururken Yukarıdakilerden Hangisi Ya Da Hangileri Değişir?
A) Yalnız I B) Yalnız I İle II C) Yalnız III D) I, II Ve III

13. Kireç Taşından Sönmemiş Kireç Elde Edilişiyle İlgili Olarak Aşağıda Verilen İfadelerden Hangisi Yanlıştır?
A) Isı Etkisiyle Ayrışmadır.
B) Olayda Sönmemiş Kireçle Birlikte Karbondioksit Gazı Da Oluşur.
C) Sönmemiş Kireç, Kireç Taşının Özelliklerini Taşır.
D) Kimyasal Bir Olaydır.

14. Elektroliz Yöntemiyle İlgili Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Doğrudur?
I. Elektrik Enerjisiyle Ayrışma İşlemidir.
II. Gerçekleşen Olay Kimyasaldır.
III. Sadece Bileşiklere Uygulanabilir.
I B) II C) I Ve II D) I Ve III

15. Aşağıdaki Maddelerden Hangisinin Sulu Çözeltisi Asit Özellik Gösterir?
A)Na2o B)So3 C) Al2o3 D) Cao

16. Aşağıdaki Olaylardan Hangisi Ekzotermik Değildir?
A) Bağ Oluşumu B) Bir Gazın Suda Çözülmesi
C) Suyun Sıvı Halden Katı Hale Geçmesi D) Kolonyanın Uçması

17. Kilogram Ne Birimidir?
A) Uzunluk B) Kütle C) Hacim D) Alan

18. Günümüzde, Uluslararası Ölçüm Birim Sistemi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Cgs B) Mks C) Sı D) Mkf

19. Hangisi Fiziksel Olarak Homojen Yapıya Sahip Sıvı Hâldeki Gıdaların Akışkanlığa Karşı Gösterdiği Dirençtir?
A) Hacim B) Viskozite C) Özkütle D) Özgül Ağırlık

20. Sütün Yoğunluğunu Ölçmek İçin Hangi Aerometre Kullanılır?
A) Laktodansimetre
B) Alkolimetre
C) Sakkarometre
D) Bomemetre

Cevapları
1.C
2.A
3.D
4.A
5.B
6.C
7.A
8.B
9.D
10.C
11.B
12.D
13.C
14.B
15.B
16.D
17.B
18.C
19.B
20.A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ