Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi Soruları

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi Soruları

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi Soruları

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Kantin İşletmeciliği Yiyecek Ve İçecekler Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş, Sınav Süresi 45 Dakikadır. Her Soru Beş Puan Değerindedir.

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Ve Ustalık Belgesi Uygulama Sınavı Aşamaları İçin Tıklayın.

Kantin İşletmeciliği Kalfalık Belgesi Soruları

1. Meyveli gazozların üretiminde kullanılması gereken en az meyve suyu oranı ne olmalıdır.?
A) % 3 Meyve suyu B) % 6 Meyve suyu
C) % 10 Meyve suyu D) % 15 Meyve suyu

2. Dolapların temizliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
A) Dolapların elektrik bağlantısı kesilmelidir.
B) Dolapların temizliğinde eldiven kullanılmalıdır.
C) Dolap buzlanma yapmış ise önce buzu çözdürülmelidir.
D) Hepsi

3. Aşağıdakilerden hangisi kahvaltıda verilebilecek içeceklerden değildir?
A) Çay B) Süt C) Gazlı içecekler
D) Taze sıkılmış meyve suyu

4. İçilebilir özellikteki su, şeker, kinin veya narincin, diğer bileşenler ve izin verilen katkı ve aroma maddeleri ile tekniğine göre hazırlanan ve karbondioksit ile gazlandırılan içecek aşağıdakilerden hangisidir.?
A) Kola B) Tonik C) Soda D) Maden Suyu

Sponsorlu Bağlantılar

5. Aşağıdakilerden hangisi yaprakları yenen sebzeler grubundan değildir?
A) Ispanak B) Taze Fasulye C) Marul D) Semizotu

6. Meyve aromalı gazozlar ve kolanın servis sıcaklığı aşağıda-kilerden hangisidir?
A) 1 ila 3 °C arasında B) 3 ila 5 °C arasında
C) 5 ila 7 °C arasında D) 7 ila 9 °C arasında

7. Aşağıdakilerden hangisinin servisinde limon dilimleri kullanılabilir?
A) Meyve suyu B) Limonata
C) Kola D) Meyve aromalı gazozlar

8. Misafirlerin masasından boş şişeler ne zaman kaldırılır.
A) Şişe bitince hemen kaldırılır. B) Bardakla beraber kaldırılır. C) Servis sonunda kaldırılır. D) Misafir masadan kalktıktan sonra kaldırılır.

9. Maden suları ve soda kaç cl. hacimli bardaklarda servis edilir?
A) 15-20 cl. B) 20-25 cl C) 25-30 cl. D) 30-35 cl.

10. Protein içeriği nedeniyle her yaştaki bireylerin
tüketmesi gereken bir besindir.Özellikle bebek ve çocuklar
ile gebe ve emziklilik gibi özel durumu olanlar, ekonomik
durumu iyi olmayanlar için en ucuz protein kaynağıdır.Bu besin kaynağının adı nedir.
A)Yumurta B) Kola C) Ayran D) Gazoz

11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi içme suyunun özelliklerinden değildir?
A ) Tortusuz olmalıdır. C ) Renksiz olmalıdır.
B ) Tatsız olmalıdır. D ) Kireçli olmalıdır

12. Limonatanın servis ısısı nasıl olmalıdır?
A ) -5 ile 1 derece arasında C ) 10 ile 15 derece arasında
B ) 8 ile 10 derece arasında D ) 1 ile 4 derece arasında

13. Boza, mayalanma sırasında, gıda maddelerinde çok az bulunan hangi maddeyi üretir?
A ) Laktik asit B ) Potasyum C ) Kalsiyum D ) Nükleik asit

14. Aşağıdakilerden hangisi kasaplık hayvan değildir?
A)Sığır B)Manda C)Keklik D)Koyun

15. Protein ihtiyacı, ekonomik olarak, hangi besinlerden sağlanabilir?
A)Yumurta, kuru baklagiller, balık B)Et, sakatat, balık
C)Et, et ürünleri, sakatat D)Et, av hayvanları, et ürünleri

16. Aşağıdakilerden hangisi sebze-meyveler için doğru bir ifadedir?
A) Vitamin ve mineraller yönünden zengindirler.
B) Su yönünde zengindirler. C) Renk pigmentleri içerirler. D) Hepsi

17. Aşağıdakilerin hangisi etlerin besin değerini etkiler?
A)Hayvanın yaşı B)Hayvanın beslenmesi C)Hayvanın yetiştiği yöre D)Hepsi

18. Aşağıdakilerden hangisi et ürünü değildir?
A)Pastırma B)Bonfile C)Sucuk D)Kavurma

19. Sebze ve meyveler hangi besin öğesi yönünden zengindir?
A) Yağlar B) Vitaminler C) Karbonhidratlar D) Proteinler

20. Etin ince kıyma halinde çekilip, tuz ve baharat eklenerek hayvan bağırsaklarına, jelatine veya selülozdan yapılmış kılıflara doldurulup olgunlaş-maya bırakılıp yenen et ürününe ne ad verilir.
A) Salam B) Sosis C) Sucuk D)Biftek

Cevaplar
1.B
2.D
3.C
4.B
5.A
6.B
7.C
8.A
9.C
10.A
11.D
12.B
13.A
14.C
15.A
16.D
17.D
18.B
19.B
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ