Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Ustalık Soruları

Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Ustalık Soruları

Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Ustalık Soruları

Elektrik Elektronik Teknolojisi Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Ustalık Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı Görüntü Ve Ses Sistemleri Dalı Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Dersi Ustalık Belgesi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuştur. Her Soru Beş Puan Değerindedir. Sınav Süresi 40 Dakikadır.

Görüntü Sistemleri Çoklu Ortam Sistemleri Ustalık Soruları

1. Videoda Ses Bozuk Çıkıyorsa Sebebi Ne Olabilir?
A) Bant Yükleme Arızalıdır. B) Kaset Arızalıdır.
C) CTL Kafa Ayarı Bozuktur. D) Frenleme Ayarı Bozuktur.

2. Cihaz Kaseti Alıp Çıkarıyorsa Sebebi Nedir?
A) “Kaset Yuvada” Bilgi Anahtarı Bozuktur. B) Yükleme Motor Dişlisi Bozuktur.
C) Bant Yükleme Motoru Çalışmıyordur. D) Motor Besleme Gerilimi Yoktur.

3. Video Normal Çalıştığı Halde Ses Ve Resim Çıkmıyorsa Sebebi Ne Olabilir?
A) Bant Yükleme Motoru Çalışmıyor. B) Bant Yükleme Yarım Kalıyor.
C) Kaset Arızalıdır. D) “Kaset Yuvada” Bilgi Anahtarı Bozuktur.

4. Kaseti Yuvaya Takınca Motor Sesi Geldiği Halde Kaseti Almıyorsa Nedeni Nedir?
A) Yükleme Yuvasındaki Anahtarlar Devre Tamamlamıyordur.
B) Yükleme Motor Dişlisi Bozuktur.
C) Bant Yükleme Arızalıdır.
D) “Kaset Yuvada” Bilgi Anahtarı Bozuktur.

5. Aşağıdakilerden Hangisi Müzik Seti Ünitesinin Birimlerinden Değildir?
A) Tuner Katı B) Amplifikatör C) Güç Katı D) EHT Katı

Sponsorlu Bağlantılar

6. Aşağıdakilerden Hangisi Teyp Mekaniği Parçası Değildir?
A) Tanbur B) Makara C) Role D) Motor

7. Aşağıdakilerden Hangisi Radyo Ünitesinin Birimlerinden Biridir?
A) Sayıcı B) IF Yükselteç C) Senkron Ayırıcı D) Türev Devre

8. Aşağıdakilerden Hangisi CD Ünitesi Parçası Değildir?
A) Mercek B) Kristal Başlık C) Prizma D) Laser Ünitesi

9. Aşağıdakilerden Hangisi Ekolayzeri Tanımlar?
A) Ses Yankısı Yaptırır. B) Ses Yükseltme Yapar
C) Ses Filtreleme Yapar. D) Ses Frekansını Bozma Yapar.

10. PG Nerede Bulunur?
A)Fren Sistemi B) Bandı Tamamen Silmek C) Reel Motor D) Video Kafa İçerisinde

11. Bandı Toplama (Sarma) İşini Hangi Motor Yapar?
A)Fren Sistemi B) Bandı Tamamen Silmek C) Reel Motor D) Video Kafa İçerisinde

12. Silici Kafanın Görevi Nedir?
A)Fren Sistemi B) Bandı Tamamen Silmek C) Reel Motor D) Video Kafa İçerisinde

13. Videoda Bandın Sabit Gerginlikte Olmasını Ne Sağlar?
A)Fren Sistemi B) Bandı Tamamen Silmek C) Reel Motor D) Video Kafa İçerisinde

Aşağıdaki Sorular İçin Cevap Anahtarında Doğru İçin A , Yanlış İçin B Şıkkını İşaretleyiniz.

( …… ) 14. Teyp Motoru DC Gerilimde Çalışır.

( …… ) 15. CD Yapısında Lazer Kaynağı Bulunur.

( …… ) 16. Amplifikatörlerde Ön Yükselteç Bulunmaz.

( …… ) 17. Ekolayzerler Gerilim Kontrolü Yapar.

( …… ) 18. Kaset Döndürmek İçin Kullanılan Motorlar AC Motorlardır.

( …… ) 19. Bir Teyp Mekanizması Dişlilerden Ve Makaralardan Oluşur.

( …… ) 20. Analog Radyoda IF Katı Bulunmaz.

Cevapları
1.C
2.A
3.B
4.B
5.D
6.C
7.B
8.B
9.C
10.D
11.C
12.B
13.A
14.Doğru
15.Doğru
16.Yanlış
17.Yanlış
18.Doğru
19.Yanlış
20.Yanlış

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ