Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

El Sanatları Temel Teknikler Dersi Kalfalık Soruları

El Sanatları Temel Teknikler Dersi Kalfalık Soruları

El Sanatları Temel Teknikler Dersi Kalfalık Soruları

El Sanatları Teknolojisi Temel Teknikler Dersi Kalfalık Belgesi Sınav Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri El Sanatları Teknolojisi Kalfalık Belgesi Temel Teknikler Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru 5 Puan Değerindedir.

El Sanatları Temel Teknikler Dersi Kalfalık Soruları

1. Basit nakış iğneleri aşağıdaki nakış tekniklerinden hangisinde yardımcı iğne olarak
kullanılır?
A) Çin iğnesi B) Aplike
C) Kum iğnesi D) Hepsi

2. Basit nakış iğnesinde aşağıdaki araç ve gereçlerin hangisi işleme yaparken kullanılmaz?
A) Kasnak B) Kasnak bezi
C) Kalemtıraş D) Kuma

3. Aşağıdaki iğne çeşitlerinden hangisi düz iğne tekniği değildir?
A) Y iğnesi B) Eğrelti otu iğnesi
C) Makine dikişi D) Çöp işi

4. Aşağıdakilerden hangileri deseni kumaşa geçirmede kullanılan malzemelerdendir?
A) Parşömen kâğıdı B) Kalem
C) Toplu iğne D)Hepsi

5. Renk uygulaması yaparken aşağıdakilerden hangisi renk uygulamasını etkilemez?
A) Renk uyumu B) Desen çizimi
C) Desenin özellikleri D) Renklerinin kumaşa uyumu

Sponsorlu Bağlantılar

6. Aşağıdakilerden hangisi pul boncuk tekniğinde kullanılan yardımcı iğne
tekniklerinden değildir?
A) Aplike B) Çin iğnesi
C) Basit nakış iğne teknikleri D) Hesap iğnesi

7. Aşağıdakilerden hangisi Çin iğnesi tekniğidir?
A) Zincir işi B) Düz Çin iğnesi
C) Balıksırtı D) Sarma

8. Aşağıdakilerden hangisi basit nakış iğne tekniklerinden değildir?
A) Düz iğneler B) İlmikli iğneler
C) Muşabak D) Düğümlü iğneler

9. İplik ve tığ kullanılarak elde yapılan ilmeklerden meydana gelen, zincir adı verilen
tekniğin uygulanması ile oluşan örgü tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
A) İğne oyası B) Kasnak işi
C) Tığ oyası D) Zincir işi

10. Tığ oyasında aşağıdaki araç gereçlerin hangisi kullanılmaz?
A) Kasnak B) İplik
C) Tığ D) Boncuk

11. Aşağıdakilerden hangisi tığ oyasının kullanım alanlarından değildir?
A) Oda takımları B) Şal
C) Yaka D) Düğme

12. Aşağıdakilerden hangisi tığ oyası desen özelliklerinden değildir?
A) Geometrik motifler B) Bitkisel motifler
C) Hayvansal motifler D) Çizilmiş desenler

13. Oyada kullanılan bitkisel motifler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kareler, üçgenler, daireler B) Gül, küpe çiçeği, sümbül, papatya
C) Kuş, yılan, kelebek D) Çan, sürahi, fincan

14. Aşağıdakilerden hangisi düz dikiş makinelerinde iplik atlama nedenlerindendir?
A) Üst ipliğin hatalı takılması B) Kullanılan ipliğin sağlam olması
C) Üst iplik gerginliğinin çok sıkı veya gevşek olması D) Makineye uymayan bir iğne takılması

15. Aşağıdakilerden hangisi düz dikiş makinelerinde alt iplik koparma nedenlerindendir?
A) Mekikten gelen ipliğin fazla gergin olması B) Üst ipliğin hatalı takılması
C) Kullanılan ipliğin sağlam olması D) Üst iplik gerginliğinin çok sıkı veya gevşek olması

16. Aşağıdakilerden hangisi düz dikiş makinelerinde iğne kırma nedenlerinden değildir?
A) iğnenin eğri olması B) iğnenin iğne yuvasına iyi oturmaması
C) Masuranın mekiğe ters takılması D) iğne vidasının yeterince sıkıştırılmaması

17. Aşağıdakilerden hangisi ev ve sanayi tipi piko ve nakış makinelerinde bozuk dikiş
nedenlerinden değildir?
A) Germe diskleri arasında iplik artıkları bulunması
B) Alt iplik gerilimi çok sıkıdır.
C) Makara yuvası yayının altında iplik kalıntıları ve artıkları bulunması
D) iplik geriliminin ayarlanmamış olması

18. Aşağıdakilerden hangisi ev ve sanayi tipi piko makinelerinde makinelerinin ağır çalışma nedenlerindendir?
A) Üst iplik gerilimi çok sıkıdır. B) Düşük kalite iğne kullanılmıştır.
C) iğne yanlış olarak takılmıştır. D) Nakış bilgisayarı çok soğuk bir odada bulunmaktadır.

19. Aşağıdakilerden hangisi overlok makinelerinde iğne kırma nedenlerinden değildir?
A) iğne yanlış yerleştirilmiş olabilir. B) Yanlış büyüklükte iğne kullanılmıştır.
C) iplik yanlış geçirilmiştir. D) iğne eğiktir.

20. Aşağıdakilerden hangisi overlok makinelerinde dikiş atlama nedenlerinden değildir?
A) iplik gerginliği yetersizdir. B) iğne ve lüper arasındaki oran yanlıştır.
C) iplik yanlış geçirilmiştir. D) İğne yanlış yerleştirilmiştir

Cevaplar
1.D
2.C
3.A
4.D
5.B
6.D
7.B
8.C
9.C
10.A
11.D
12.D
13.B
14.D
15.A
16.C
17.B
18.D
19.C
20.A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ