Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Aşçılık Ustalık Belgesi Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Soruları

Aşçılık Ustalık Belgesi Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Soruları

Aşçılık Ustalık Belgesi Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Ustalık Belgesi Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Soruları Ve Cevapları. Ustalık Belgesi Aşçılık Dalı Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru 5 Puan Değerindedir.
Sınav Süresi 40 Dakikadır.

Aşçılık Ustalık Belgesi Türk Mutfağı Yemekleri Dersi Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Sakatattır?
A) Yürek B) Kol C) Döş D) Gerdan

2. Aşağıdakilerden Hangisi Pişirme Yönteminde Tencereye Ölçülü Su Konmalıdır?
A) Suyunu Çektirerek B) Haşlama
C) Fırında D) Hiçbiri

3. Aşağıdakilerden Hangisi Mantıda Sos Olarak Kullanılır?
A) Beşamel Sos B) Limon Sos
C) Yoğurt Sos D) Mayonez Sos

4. Aşağıdaki Baharatlardan Hangisi Mantı Pişirilmesinde Kullanılmaz?
A) Kırmızı Biber B) Tarçın C) Karabiber D) Sumak

5. Mantı İçi Olarak Genellikle Aşağıdakilerden Hangisi Kullanılır?
A) Lorlu İç B) Mercimekli İç
C) Mantarlı İç D) Kıymalı İç

Sponsorlu Bağlantılar

6. Erişteyi Az Suda Suyunu Çektirerek Pişirmenin Önemi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Lezzeti İçin B) Besin Değeri İçin
C) Çabuk Pişmesi İçin D) Hiçbiri

7. Aşağıdakilerden Hangisi Erişte Hazırlamada Kullanılan Gereçlerden Birisi Değildir?
A) Un B) Tuz C) Yumurta D) Şeker

8. Unu Eleme Nedenlerinden Aşağıdakilerden Hangisi Yanlıştır?
A) Çok Az Da Olsa İçinde Parçacıklar Bulunabilir
B) Hamur Daha Güzel Yoğrulur
C) Unun İçine Hava Alması İçin
D) Renginin Kararmaması İçin

9. Pilav Yapılırken Bir Su Bardağı Pirinç İçin Kullanılması Gereken Su Miktarı Nedir?
A) 1 Su Bardağı Su B) 2 Su Bardağı Su C) 3 Su Bardağı Su D) 4 Su Bardağı Su

10. Mercimekli Bulgur Pilavı Yapımında Hangi Malzeme Kullanılmaz?
A) Soğan B) Salça C) Havuç D) Pul Biber

11. Pilavı Lezzetlendirmek Amacıyla Türk Mutfağında Hangi İşlem Yapılır?
A) Pilavı Et Suyu Veya Tavuk Suyu İlavesiyle Pişirmek
B) Kullanılan Yağı İyice Yakmak
C) Pirinci Buharda Pişirmek
D )Pirinci Haşlamak

12. İşkembe Çorbasına Has Terbiye Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Sirke- Yumurta Sarısı
B) Limon Suyu –Yumurta Sarısı
C) Sirke – Sarımsak
D) Süt-Yumurta Sarısı

13. Aşağıdakilerden Hangisi Sakatat İçeren Bir Çorba Çeşidi Değildir?
A) İşkembe Çorbası B) Ciğer Çorbası
C) Beyin Çorbası D) Balık Çorbası

14. Aşağıdaki Çorbalardan Hangisi Kuru Baklagillerle Hazırlanan Çorbalardandır?
A) Sebze Çorbası B) Mercimek Çorbası
C) Mantar Çorbası D) Domates Çorbası

15. Kurubaklagillerden Çorba Hazırlarken Akşamdan Islatılmasına Gerek Olmayan Kurubaklagil Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Nohut B) Kuru Fasulye C) Barbunya D) Mercimek

16. Kuru Baklagillerle Yapılan Çorbalara Aşağıdakilerden Hangisi Konulmaz?
A) Süt B) Soğan C) Salça D) Karabiber

17.Tarhana Çorbasının Temel Gereci Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Un Ve Yarma B) Maydanoz
C) Domates D) Süt

18. Aşağıdakilerden Dolmalardan Hangisi En Az Sürede Pişirilir?
A) Patlıcan Dolması C) Kabak Dolması
B) Domates Dolması D) Salatalık Dolması

19. Aşağıdaki Hangisi Standart Zeytinyağlı Dolma İçinde Kullanılmaz?
A) Kuş Üzümü C) Salça
B) Maydanoz D) Çam Fıstığı

20. Aşağıdakilerden Hangisi Zeytinyağının En Az Kullanıldığı Bölgedir?
A) Ege Bölgesi B) Akdeniz Bölgesi
C) Marmara Bölgesi D) Doğu Anadolu Bölgesi

Cevaplar
1.A
2.A
3.C
4.B
5.D
6.B
7.D
8.A
9.B
10.C
11.A
12.C
13.D
14.B
15.D
16.A
17.A
18.B
19.C
20.D

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ