Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Aşçılık Tatlı Yapım Teknikleri Ustalık Soruları

Aşçılık Tatlı Yapım Teknikleri Ustalık Soruları

Aşçılık Tatlı Yapım Teknikleri Ustalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Tatlı Yapım Teknikleri Dersi Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Ustalık Belgesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, Aşçılık Dalı Tatlı Yapım Teknikleri Dersi Ustalık Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Soru 5 Puan Değerindedir. Sınav Süresi 40 Dakikadır.

Aşçılık Tatlı Yapım Teknikleri Ustalık Soruları

1. Sadece Süt, Şeker Ve Pirinç Unu İle Hazırlanan Sütlü Tatlı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Tavukgöğsü B) Sütlaç C) Muhallebi D) Güllaç

2. Aşağıdakilerden Hangisi Suflenin Kabarık Olması İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalardandır?
A) Yumurtanın Taze Olması Gerekir
B) Fırının Kapağı Açılmadan Pişirilmelidir
C) Hazırlanır Hazırlanmaz Bekletilmeden Fırına Verilmelidir
D) Hepsi

3. Aşağıdakilerden Hangisi Sütlü Tatlıların Koyulaştırılması İçin Kullanılır?
A) Sübye B) Pirinç Unu C) Nişasta D) Hepsi

4. Aşağıdakilerden Hangisinde Uluslararası Sütlü Tatlıların Ana Malzemeleri Doğru Olarak Verilmiştir?
A) Süt, Şeker, Un B) Süt, Şeker, Kakao C) Süt, Şeker, Yumurta D) Süt, Şeker, Nişasta

5. Aşağıdakilerden Hangisi Ayva Tatlısı Yaparken Çekirdekleri İlave Etme Nedenidir?
A) Aromatik Bir Tat Verdiği İçin
B) Tatlıya Renk Vermesi İçin
C) Kokusunu Güzelleştirmek İçin
D) Servisinde Dekor Amacıyla

Sponsorlu Bağlantılar

6. Aşağıdakilerden Hangisi Meyveli Pelteyi Açıklar?
A) Meyvenin Suyu İle Nişastalı Su Kaynatılarak Koyulaştırılır
B) Meyveler Doğranır, Likör Ve Şekerde Bekletilir
C) Meyveler Doğranır, Kâselere Konur, Üzerine Puding Dökülür
D) Meyvenin Suyu Un Konularak Koyulaştırılır

7. Meyvelerin Kabuğu Soyulurken Aşağıdakilerden Hangisi Yapılmaz?
A) Nar Ortadan İkiye Bölünür, Taneler Bıçak Yardımıyla Çıkarılır
B) Soyulan Ayva Kararmaması İçin Limonla Ovulur
C) Kavun Önce Tepesi Kesilir, Sonra Şeritler Hâlinde Kesilir
D) Kivinin Tepesi Kesilir, Bir Kaşık Yardımıyla Çıkarılır

8. Aşağıdakilerden Hangisi Mayalı Hamurlarla Yapılan Tatlı Çeşitlerindendir?
A) Dilberdudağı Tatlısı B) Revani C) Baba Tatlısı D) Süngeriye

9. Aşağıdakilerden Hangisi Mayalı Hamur Tatlılarında Kullanılmaz?
A) Tuz B) Kabartma Tozu C) Maya D) Su

10. Çırpılarak Yapılan Hamurların Yumurta Ve Şekerinin Çırpılma Süresi İçin Aşağıdakilerden Hangisi Belirleyicidir?
A) Çırpma Telinden Akan Son Damlalar Hamurun Üzerinde Kalmalı
B) Kıvamı Çok Sert Olmalı
C) Eritilmiş Yağ Kıvamında Olmalı
D) Şekerle Yumurta Karışacak Kadar Çırpılmış Olmalı

11. Ovaleks Türü Katkı Maddesi Hamura Hangi Aşamada Eklenmelidir?
A) Yumurta Ve Şeker Çırpıldıktan Sonra
B) Yumurta Ve Şeker Çırpılmadan Önce
C) Hamurun En Son Aşamasında
D) Hamurda Kullanılmaz

12. Künefe İle İlgili Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Yanlıştır?
A) Künefe Antakya Yöresinde Yapılan Bir Tatlıdır
B) Künefe Yanında Kremayla Servis Yapılır
C) Sıcak Olarak Servis Yapılır
D) Esas Kullanılan Peynir Türü Tuzsuz Keçi Peyniridir

13. Aşağıdakilerden Hangisi Tel Kadayıfların İç Malzemelerinden Değildir?
A) Ceviz B) Kaymak C) Dil Peyniri D) Meyve Şekerlemesi

14. Aşağıdakilerden Hangisi Ekmek Kadayıfının Arasına Veya Üzerine Konulan Gereçlerdendir?
A) Tarçın, File Fındık B) Kaymak, Dondurma C) Krem Şanti, Krema D) Antep Fıstığı, Kaymak

15. Aşağıdakilerden Hangisi Baklavanın Kalitesini Etkileyen Etmenlerden Değildir?
A) Yufkaların İnceliği
B) Kullanılan Malzemenin Kalitesi
C) Kesiliş Biçimi
D) Şurubu

16. Ticarî Mutfaklarda Baklavacılıkta En Kıymetli Yufkanın Adı Nedir?
A) Nişan
B) Güzel Yufka
C) Emeğim
D) Göz Nuru

17. Yufkalar Açılırken Yufkaların Kuruyup Yırtılmasının Nedeni Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Fazla Nişasta
B) Rüzgâr
C) Ağır Hareket Etme
D) Hepsi

18. Kaymak Aşağıdaki Tatlıların Hangisinde Kullanılır?
A) Baklava
B) Sarığı Burma
C) Şöbiyet
D) Bülbül Yuvası

19. Baklava Oklavasının Görevi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Açılan Yufkalara İç Gereci Koyup Şekil Vermek
B) Yufkaları Daha Rahat Açmak
C) Bezeleri Açarak Yufka Haline Getirmek
D) Yufkaları Yırtmadan Açmak

20. Kuru Baklavayı, Baklavadan Ayıran Özellik Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Şekil Farklılığı
B) İç Gerecine Pudra Şeker Konması
C) Yapılış Yöntemindeki Farklılık
D) Şurubuna Limon Suyu Konması

Cevapları
1.C
2.D
3.D
4.C
5.B
6.A
7.A
8.C
9.B
10.A
11.B
12.B
13.D
14.B
15.C
16.A
17.D
18.C
19.A
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ