Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Aşçılık Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Aşçılık Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı Mutfak Uygulamaları Dersi Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınav Süresi 40 Dakikadır. Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Bir Soru Beş Puan Değerindedir.

Aşçılık Mutfak Uygulamaları Dersi Kalfalık Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Fondu Tanımlar?
A) Çorbalarda, Soslarda, Yemeklerde Kullanılan Ana Sıvı Maddedir
B) Küp Şeklinde Doğranmış Sebzelerdir
C) Çorbalarda Kullanılan Sebze Demetidir
D) Çorbalarda Kullanılan Baharat Torbasıdır

2. Aşağıdakilerin Hangisi Liason Malzemeleridir?
A) Krema –Muskat- Yumurta Sarısı B) Un –Mercanköşk Otu- Yumurta Beyazı
C) Krema –Muskat- Un D) Krema –Süt- Yumurta Sarısı

3. Beşamel Sosun Homojen Olması İçin Hangi İşlem Yapılır?
A) Un Yağ İle Kavrulduktan Sonra Sıcak Süt Eklenir.
B) Un Yağ İle Kavrulduktan Sonra Soğuk Süt Eklenir.
C) Un Yağ İle Kavrulduktan Sonra Karışım Ilıştırılır Sıcak Süt Eklenir.
D) Malzemelerin Hepsi Soğuk Olarak Karıştırılır.

4. Aşağıdakilerden Hangisi Demi Glace Sauce Malzemesi Değildir?
A) Dana Kemikleri B) Mire Poix C) Kırmızı Şarap D) Yoğurt

5. Mayonnaise Sauce Hazırlanırken Bozulursa Ne Yapılır?
A) Karışım Dökülmeli Çünkü İşe Yaramaz B) Birkaç Damla Sirke Eklenmelidir
C) Yağ Eklenmelidir D) Yeniden Mayonnaise Hazırlanarak Bozulan Karışım Damla Damla Yedirilir

6. Aşağıdakilerden Hangisi Etin Kalitesine Etki Etmez?
A) Hayvanın Beslenmesi B) Hayvana Kesimden Önce Tuz Yedirilmesi
C) Etin Bağ Dokusu Miktarı D) Hayvanın Kesimden Önce Dinlendirilmesi

Sponsorlu Bağlantılar

7. Aşağıdakilerden Hangisi Sakatat Değildir?
A) Billur B) Uykuluk C) Nuar D) Yürek

8. Aşağıdakilerden Hangisi Braisé Yapmanın Kurallarından Biri Değildir?
A) Braisé Yapılacak Yiyecekler Braisé Den Önce Genellikle; Kullanılan Ürünün Dışındaki Şekerin Kahverengileşmesi, Aynı Zamanda Da Lezzetinin Ve Şeklinin Düzgün Olmasını Sağlamak İçin Hafif Kahverengileşecek Şekilde Kızartılır
B) Pişme Kabına Öncelikle Yiyecekle Birlikte Az Miktarda Sıvı Konur
C) Su İlave Edildikten Sonra Hızlı Bir Şekilde Pişirilir
D) Bu Yöntemle Pişirilen Etlerin İnce Dilimler Halinde Kesilip Servis Edilmesi Gerekmektedir

9. Aşağıdakilerden Hangisi Bouili Pişirme Tekniğinin Avantajlarından Biri Değildir?
A) Sert Ve Kalitesiz Et Ve Tavuklar Bu Yöntemle Damak Tadına Uygun Ve Sindirilebilir Hale Gelir.
B) Sık Kullanılan Bir Yöntemdir Ve Yakıt İçin Ekonomiktir.
C) Besleyici, İyi Tatlandırılmış Stocklar Elde Edilebilir.
D) İşçi Maliyetini Arttırır.

10. Kızgın Bol Yağda Pişirme Tekniği, Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Sote B) Frit C) Poelle D) Haşlama

11. Sote Usulü Pişirme Tekniğinde, Tavanın Kızgınlığının Hangi Derece Aralıklarında Olması İdealdir?
A) 120–160 Oc B) 160–180 Oc C) 160–240 Oc D) 240–280 Oc

12. Kaz Ve Ördeğin Roti Olarak Pişirilmesinde Diğer Etlerden Farkı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Baharatlanmaları Ve Yağlanmaları Gerekir. B) Kısa Sürede Pişirilmeleri Gerekir.
C) Yağlanmadan Pişirilmeleri Gerekir. D) Pişme Süreleri Hesaplanmaz.

13. Izgarada Eti Çevirmek İçin Sivri Araçlar Kullanılmamasının Nedeni Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Sivri Araçlar Etin İçindeki Proteinin Dışarıya Çıkmasına Neden Olur.
B) Sivri Araçlar Eti Deldiği İçin Lezzeti Olumsuz Etkiler.
C) Sivri Araçlar Etin Suyunun Dışarıya Akmasına Neden Olur.
D) Hepsi

14. Aşağıdakilerden Hangisi Tatlı Su Balığı Değildir?
A) Somon Balığı B) Yayın Balığı C) Alabalık D) Çipura

15. Aşağıdakilerden Hangisi Natürel (Çiğ) Olarak Servis Edilebilir?
A) Kalamar B) İstiridye C) Ahtapot D) Yengeç

16. Mezgit Balığının Filetosunun Una Batırılarak Poelle Pişirme Yöntemiyle Pişirilerek Ispanak Sote Üzerinde Verilen Ünlü Balık Yemeği Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Fish Florentin B) Bordeaux Usulü Balık C) Blue Fish D) Fish Choissy

17. Aşağıdakilerden Hangisi, Aromalı Sirke Veya Tuzlu Suda Saklanan, Sebze Veya Meyvelerden Yapılan, Hint Kökenli Bir Çeşnidir?
A) Kapari B) Salamura C) Turşu D) Meze

18. Aşağıdakilerden Hangisi Pilavın Beyaz Olmasını Sağlamak İçin Pişirme Esnasında Yapılacak İşlemdir?
A) Pişme Esnasında Süt Eklenir.
B) Pişme Esnasında Bir Kaç Damla Limon Suyu Eklenir.
C) Pişme Esnasında Soğuk Su Eklenir
D) Hiçbiri

19. Aşağıdakilerden Hangisi Makarnanın Kalitesini Etkileyen Faktörlerden Değildir?
A) İrmiğin Üretildiği Buğday
B) Makarnanın Şekli
C) İrmik Parçacık Büyüklüğü
D) Makarnanın Rengi

20. Aşağıdakilerden Hangisi Makarna Hamurlarında Bulunmaz?
A) Maya B) Yumurta C) Yağ D) Limon Suyu

Cevaplar
1.A
2.A
3.B
4.D
5.D
6.B
7.C
8.C
9.D
10.B
11.C
12.C
13.D
14.D
15.B
16.A
17.C
18.D
19.B
20.A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ