Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Aşçılık Hamur Ürünleri Dersi Ustalık Soruları

Aşçılık Hamur Ürünleri Dersi Ustalık Soruları

Aşçılık Hamur Ürünleri Dersi Ustalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Hamur Ürünleri Dersi Ustalık Sınav Soruları Ve Cevapları.
Mesleki Eğitim Merkezleri Ustalık Belgesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı Hamur Ürünleri Dersi Sınavında Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Sınav Süresi 40 Dakikadır. Her Soru Beş Puan Değerindedir.

Aşçılık Hamur Ürünleri Dersi Ustalık Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Pişirilerek Yapılan Hamurdaki Temel Malzemelerdir?
A)Un, Sıvı Yağ, Tuz B)Un, Katı Yağ, Şeker, Tuz, Sıvı, Yumurta
C)Sıvı Yağ, Yumurta, Baharat D)Hiçbiri

2. Aşağıdakilerden Hangisi Pişirilerek Yapılan Hamur Yapımında Kullanılmaz?
A) Ölçü Kabı B) Krema Torbası
C) Kurabiye Kalıbı D) Spatulalar.

3. Aşağıdakilerden Hangisi Pişirilerek Yapılan Hamurdaki Unun Özelliklerini Açıklar?
A) Protein Değeri Yüksek Unlar Seçilmelidir
B) Yeterince Olgunlaşmış Unlar Seçilmelidir
C) Rengi Beyaz, Acılaşmamış Unlar Seçilmelidir
D) Hepsi

4. Sıvının Pişirilerek Yapılan Hamurdaki Görevi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Hamurun Gevrek Olmasını Sağlamak
B) Hamurun Lezzetli Olmasını Sağlamak
C) Hamura Kıvam Vermek Ve Oluşturduğu Su Buharı İle Hamuru Kabartmak
D) Hamuru Koyulaştırmak

5. Aşağıdakilerden Hangisi Yumurtanın Pişirilerek Yapılan Hamurdaki Görevlerindendir?
A) Koyulaştırıcı B) Kıvam Verici
C) Lezzet Verici D) Esnek Yapı Kazandırıcı

Sponsorlu Bağlantılar

6. Pişirilerek Yapılan Hamur Çeşidini Hazırlarken Un Ekleme Zamanı Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Margarin, Şeker, Tuz, Su Kaynadığında Katılmalıdır.
B) Yumurta İle Birlikte Katılmalıdır.
C) Un, Su, Tuz, Şeker, Margarin Aynı Zamanda Katılmalıdır
D) Yumurtalar Hamura Yedirildikten Sonra Katılmalıdır

7. Hamura Yumurtalar Nasıl Eklenmelidir?
A) Hamur Ilıkken Hepsi Birlikte B) Hamur Sıcakken Teker Teker
C) Hamur Ilıkken Teker Teker D) Zamanı Ve Nasıl Eklendiği Önemli Değildir.

8. Pişmiş Hamur Ocaktan Ne Zaman Alınmalıdır?
A) Hamur Tencereden Ayrıldığında B) Hamur Tencereye Yapıştığında
C) Un Eklenir Eklenmez Alınmalıdır D) Yumurtalar Kırılıp Ocaktan Alınmalıdır

9. Aşağıdakilerden Hangisi Pişirilerek Yapılan Hamuru Şekillendirmede Kullanılmaz?
A) Krema Torbası B) Duylar C) Tulumba Kalıbı D) Bisküvi Kalıpları

10. Pişirilerek Yapılan Hamur Kızartılırken Yağ Sıcaklığı Nasıl Olmalıdır?
A) Çok Kızgın B) Yağ Sıcak
C) Soğuk D) Sıcak Ya Da Soğuk Olması Önemli Değildir

11. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurlarda Kullanılan Yağ Çeşididir?
A) Zeytinyağı B) Mısır Özü Yağı C) Ayçiçek Yağı D) Su Oranı Düşük Katı Yağ

12. Aşağıdakilerden Hangisi Yoğurma İşlemi İçin Doğru Bir İfade Değildir?
A) Yağ Un İçerisinde Kıyılıp Diğer Gereçler İlave Edilir. Fazla Yoğrulmaz.
B) Yağ Kıyıldıktan Sonra Diğer Gereçlerle Un Islanınca Hamur Yoğurularak Toparlanır.
C) Hamur Tüm Gereçler Karıştırıldıktan Sonra İyice Özleştirilir.
D) Yoğurma İşlemi Hızlı Bir Şekilde Yapılmalıdır.

13. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurlarda Kullanılan Araçlardan Biri Değildir?
A) Ölçü Kapları B) Bıçak C) Çırpma Teli D) Pastry Blender

14. Kıyılarak Hazırlanan Yağlı Hamurun Fazla Yoğrulmama Sebebini En Doğru Aşağıdaki Hangi İfade Açıklar?
A) Fazla Yoğrulan Hamur Çürür, Şeklini Korumaz Ve Pişme Esnasında Yayılır.
B) Fazla Yoğurma İşlemi Yardımcı Gereçlerin Birbiri İle Karışmasını Engeller.
C) Fazla Yoğurma Zaman Alır.
D) Fazla Yoğurma İşlemi Ürünün Geç Pişmesine Neden Olur.

15. Kıyılarak Hazırlanan Yağlı Hamurları Yoğurduktan Sonra Yapılacak İşlem Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Hamur Hemen Şekillendirilir. B) Hamurun Üzeri Strech İle Sarılarak Dinlendirilir.
C) 5 Dakika Dinledirilerek Tekrar Yoğrulur. D) Hamur Bol Un İle Açılarak Şekillen

16. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Yağlı Hamurları Şekillendirmede Kullanılan Araçların Özelliklerinden Biri Değildir?
A) Temizliği Kolay Olmalıdır.
B) İyi Kalitedeki Materyallerden Yapılmış Olmalıdır.
C) Şekilledirmede Kullanılan Kopatlar Isıya Dayanıklı Olmalıdır.
D) Sanite Edilmiş Şişe Ve Kavanoz Kalıpları Kullanılabilir.

17. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurlarla Yapılan Ürünlerden Biri Değildir?
A) Bisküviler B) Kurabiyeler C) Şualekrem D) Tart Ve Paylar

18. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurlarla Yapılan Tatlılara Örnektir?
A) Şekerpare B) Baklava C) Revani D) Un Helvası

19. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurlar İle Yapılan Ürünleri Süslemede Kullanılan Meyveli Şuruplarının Kullanma Amaçlarından Biridir?
A) Ürünü Glase Etmek B) Ürünü Kaplamak
C) Ürünü Şekillendirmek D) Hiçbiri

20. Aşağıdakilerden Hangisi Kıyılarak Hazırlanan Hamurları Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalardan Biri Değildir?
A) Fırın Önceden Isıtılmalıdır.
B) Pişirmede Kullanılan Tepsiler Tekrar Tekrar Sıcak Olarak Kullanılır.
C) Pişirmeden Önce Fırın Tepsileri Ve Kalıplar Hafif Yağlanarak Serin Yerde Bekletilir.
D) Pişmede Kullanılan Tepsilerin Koyu Renkli Olmamasına Dikkat Edilmelidir.

Cevapları
1.B
2.B
3.D
4.C
5.D
6.A
7.C
8.A
9.D
10.C
11.D
12.C
13.C
14.A
15.B
16.C
17.C
18.A
19.C
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ