Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Aşçılık Gıda Kimyası Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Gıda Kimyası Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Gıda Kimyası Dersi Kalfalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Gıda Kimyası Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı Kalfalık Belgesi Gıda Kimyası Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru 5 Puan Değerindedir. Sınav Süresi 40 Dakikadır.

Aşçılık Gıda Kimyası Dersi Kalfalık Soruları

1. Enzimleri Optimum Ph’ları …………… Arasında Değişir.
A) 2–10 B) 1–7 C) 7–14 D) 1–14 Ph

2. Gıda Zehirlenmesi Sonucu Hastaya Yoğurt Gibi Substrat Madde Verilmesinin Nedeni Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) İnhibitörün Etkisinin Azalması
B) Enzimin İnhibe Olmasının Sağlanması
C) İnhibitör Etkisinin Arttırılması
D) Aktivatörün Etkisinin Arttırılması

3. Ekmek Kalitesinde Etkili Un Enzimi Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) İzomerazlar B) Amilazlar C) İnvertazlar D) Pektinazlar

4. Aşağıdakilerden Hangisi Bütün Enzimlerin Ortak Özelliklerinden Biri Değildir?
A) Katalizör Görevi Yapmaları
B) Protein Yapısında Olmaları
C) Ph=7’de Maksimum Çalışmaları
D) Yüksek Sıcaklıkta Bozunmaları

5. Doğada Bulunan Suyun Yaptığı Devir Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Kimyasal B) Hidrolojik C) Mikrobiyolojik D) Biyolojik

Sponsorlu Bağlantılar

6. Suyun Vücuttaki Görevleri Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Metabolizma Artıklarının Vücuttan Atılmasını Sağlar.
B) Vücut Isısını Denetler.
C) Su İyi Bir Eritkendir.
D) Hepsi

7. İçilebilir Suyun Sıcaklığı Kaç 0c Olmalıdır?
A) 1,-3 0c Arası B) 1–2 0c Arası C) 7–12 0c Arası D) 18–20 0c Arası

8. İçilebilir Nitelikteki Suyun Lezzeti Hangi Etkenlere Göre Değişmez?
A) Suda Bulunan Amonyak Gazı
B) Çözünmüş Olarak Bulunan Tuzlar
C) Suda Erimiş O2 Ve Co2 Gazları
D) Suyun Sıcaklığı Ve Soğukluğu

9. Karbohidratlar Gıda Sanayinde Hangi Amaçla Kullanılır?
A) Kıvam Verici B) Yağları İkame Edici C) Jel Oluşturucu D) Hepsi

10. Aşağıdakilerden Hangisi Bitki Tohumlarında Bulunan Karbohidrattır?
A) Destek Maddesi B) Nişasta C) Enerji D) Selüloz

11. Aşağıdaki İfadelerden Hangisi Doğrudur?
A) Nişasta Granüllerinin Soğuk Suda Lapamsı Bir Yapı Almalarına Çirişlenme Denir.
B) Nişasta Granülleri Sıcak Suda Çözünmezler.
C) Kökenlerine Bağlı Olarak Nişastalar 60-80°C Arasında Çirişlenmekte Yani Jelatinize Olmaktadırlar.
D) Nişasta Molekülleri Suyu Yavaşça Emerek Şişerler Ve Bu Kalıcıdır.

12. Sağlıklı Bir İnsan Diyetinde Tüketilmesi Gereken Besinsel Lif Miktarı Aşağıdaki Şıklardan Hangisinde Verilmiştir?
A) 45-55 G/Gün B) 25-35 G/Gün C) 35-45 G/Gün D) 15-25g/Gün

13. Aşağıdakilerden Hangisi Doymuş Yağ Asidi Değildir?
A) Bütirik Asit B) Oleik Asit C) Palmitik Asit D) Stearik Asit

14. Epa Hangi Tür Yağ Asidi Sınıfındadır?
A) Omega 6 Yağ Asidi B) Omega 9 Yağ Asidi
C) Omega 3 Yağ Asidi D) Doymuş Yağ Asidi

15. Tereyağında Serbest Asitlik Hangi Asit Cinsinden Hesaplanır?
A) Laktik Asit B) Oleik Asit C) Sitrik Asit D) Linoleik Asit

16. Aşağıdakilerden Hangisi Hidrojenlenme Sonucu Oluşan Bir Yağdır?
A) Zeytinyağı B) Susam Yağı C) Mineral Yağ D) Margarin

17. Aşağıdakilerden Hangisi B12 Vitamininin Özelliklerinden Değildir?
A) B12 Vitamini Bitkisel Besinlerde Bulunmaz.
B) B12 Vitamini Yararlı Bakteriler Tarafından Kalın Bağırsakta Üretilir.
C) Yapısında Kobalt Bulunur.
D) B12 Vitamini Vücutta Depolanmaz.
E) Yetersizliği Sonucunda Pernisiyöz Anemi Oluşur.

18. Aşağıdakilerden Hangisi Güneş Vitamini Olarak Bilinen Vitamindir?
A) A Vitamini
B) E Vitamini
C) D Vitamini
D) C Vitamini
E) K Vitamini

19. Aşağıdakilerden Hangisinin Eksikliğinde Kretenizm Hastalığı Oluşur?
A) Bakır B) Magnezyum C) Sodyum D) İyot

20. Aşağıdakilerden Hangisi Retinol Ve Karoteni Tanımlamaktadır?
A) A Vitamini Ön Maddesidir.
B) B Grubu Vitaminleridir.
C) Bitkilere Yeşil Renk Veren Pigmentlerdir.
D) D Vitamini Ön Maddesidir.
E) E Vitamini Ön Maddesidir.

Cevapları
1.A
2.A
3.B
4.C
5.B
6.D
7.C
8.A
9.D
10.B
11.C
12.B
13.C
14.C
15.D
16.D
17.D
18.C
19.D
20.A

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ