Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz
Halk Eğitim Merkezi Kursları Hem İletişim Bilgileri

Aşçılık Gıda İşleme Teknikleri Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Gıda İşleme Teknikleri Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Gıda İşleme Teknikleri Dersi Kalfalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Gıda İşleme Teknikleri Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı Gıda İşleme Teknikleri Dersi Sınavı Çıkmış Sınav Soru Ve Cevapları.
Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Sınav Süresi 40 Dakikadır. Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Aşçılık Gıda İşleme Teknikleri Dersi Kalfalık Soruları

1. Aşağıdakilerden Hangisi Gıda İşleme Sektörü Alt Gruplarından Biri Değildir?
A) Bitkisel Yağ Sanayi
B) Et Ve Et Ürünleri Sanayi
C) Ahşap Ürünleri Sanayi
D) Un Ve Unlu Mamuller Sanayi
E) Süt Ve Süt Ürünleri Sanayi

2. Aşağıdakilerden Hangisi Gıda İşleme Sektörünün Sorunlarından Biri Değildir?
A) Alt Yapı Eksikliği
B) Nitelikli Personel Fazlalığı
C) Örgütlenme Eksikliği
D) Sermaye Yetersizliği
E) İşletme Ölçeklerinin Küçük Olması

3. Aşağıdakilerden Hangisi Fabrika Tasarımında İç Faktörlerden Biridir?
A) Yer Seçimi
B) Pazarlama Ve Ekonomi
C) Gıda Ve Çevre Mevzuatları
D) Rekabet
E) Patent Alımları

4. Aşağıdakilerden Hangisi Gıda Üretiminin Diğer Üretim Şekillerinden Farklı Olarak Dikkat Edilmesi Gereken Noktalardan Biri Değildir?
A) Üretim Hızı
B) Isı Uygulaması
C) Standardizasyon
D) Sanitasyon
E) Müşteri Memnuniyeti

5. Aşağıdakilerden Hangisi Fabrika Fiziki Bölümlerinden Biri Değildir?
A) Laboratuvar
B) Üretim Bölümü
C) Bürolar
D) Satış Mağazası
E) Ürün Deposu

Sponsorlu Bağlantılar

6. Aşağıdakilerden Hangisi Ham Maddelerin Fiziksel Özelliklerinden Biri Değildir?
A) Renk
B) Yapı
C) Sürtünme
D) Aerodinamik Ve Hidrodinamik
E) Spesifik Yüzey

7. Aşağıdakilerden Hangisi Ham Madde Kaynaklı Kusurlardan Biri Değildir?
A) Haşere Ve Mikrobiyal Zarar
B) Antioksidan Özellik
C) Renk Hatası
D) Yabancı Maddeler
E) Hamlık

8. Aşağıdakilerden Hangisi Tedarik Sürecindeki İletişimlerden Biri Değildir?
A) Müşteri Memnuniyeti
B) Ürün Veya Hizmet
C) Pazar Uyumu
D) Bilgi
E) Nakit

9. Aşağıdakilerden Hangisi Toplama Merkezlerinin Amaçlarında Biri Değildir?
A) Gıda İşleyen Firmaların Ürüne Daha Kolay Ulaşmasını Sağlar.
B) Gıda Fiyatların Yükselmesine Olanak Sağlar.
C) Çiftçilerin Ürününü Kolay Pazarlamasına Yardımcı Olur.
D) Nakliye Kolaylığı Sağlar.
E) Firmaya İletişim Kolaylığı Sağlar.

10. Aşağıdakilerden Hangisi Süt Sağıldıktan Sonra Soğutma İçin Kullanılan Yollardan Biri Değildir?
A) Soğuk Su Havuzları
B) Buz Daldırmalı Soğutucu
C) Püskürtmeli Soğutucu
D) Süzme
E) Isı Plakaları Kullanma

11. Aşağıdakilerden Hangisi Gıda Katkı Maddeleri İle İlgili Kuruluşlardan Biri Değildir?
A) Fao
B) Who
C) Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı
D) Unesco
E) Jecfa

12. Aşağıdakilerden Hangisi Katkı Maddesi Kullanımının Yasak Olduğu Gıdalardan Biri Değildir?
A) Bal,
B) Pastörize Ve Steril Süt,
C) Aromalandırılmış, Doğal Fermentasyonu Durdurulmamış Süt
D) Şeker
E) Un

13. Aşağıdakilerden Hangisinde Renklendirici Katkı Maddelerinin E Kodu Aralığı Verilmiştir?
A) E 100-E 181
B) E 200-E 290
C) E 296-E 385
D) E 400-E 495
E) E 500-E 585

14. Aşağıdakilerden Hangisi Doğal Antioksidanlardan Biri Değildir?
A) Tokoferoller B) Bht C) Askorbik Asit Tuzları D) Askorbil Palmitat E) Glikoz Oksidaz

15. Aşağıdakilerden Hangisinde Ph Cetveli İle İlgili İfade Doğru Verilmiştir?
A) Sağdan Sola Gittikçe Bazlık Artar.
B) Sağdan Sola Gittikçe Asitlik Azalır.
C) Soldan Sağa Gittikçe Bazlık Artar .
D) Soldan Sağa Gittikçe Asitlik Artar.
E) Ph 7’de Asitlik En Fazladır.

16. Aşağıdakilerden Hangisinde Doğal Bir Emülgatör Olan Fosfotidilkolinin Ticari Adı Doğru Verilmiştir?
A) Lesitin B) Askorbik Asit C) Sitrik Asit D) Nişasta E) Guar Gum

17. Aşağıdakilerden Hangisinde Dondurmada Kıvam Artırıcı Olarak Kullanılan Madde Doğru Verilmiştir?
A) Askorbik Asit
B) Sodyum Aljinat
C) Guar Gum
D) Agar-Agar
E) Lesitin

18. Aşağıdakilerden Hangisinde –Statik Etkinin Karşılığı Doğru Verilmiştir?
A) Öldürücü
B) Büyümeyi Durdurucu
C) Büyümeyi Artırıcı
D) Büyümeyi Teşvik Edici
E) Büyümeye Herhangi Bir Etkide Bulunmayan

19. Aşağıdakilerden Hangisi Gıda Ambalajlarının Sahip Olduğu Temel İşlevlerden Değildir?
A) Koruma
B) İçerme
C) Satış
D) Performans
E) Bilgilendirme

20. Aşağıdakilerden Hangisi Ambalaj Seçimi Yaparken Göz Önünde Bulundurulması Gereken Özelliklerinden Biri Değildir?
A) Ambalaj Malzemesi Ve Ürünün Birbiri İle Olan Uyumluluğu
B) Ambalajın Ürün Hakkında Bilgi Vermesi
C) Ambalajın Pahalı Olması
D) Ambalajın Tasarımı
E) Ambalaj İçerisindeki Ürünün Lezzeti

Cevapları
1.C
2.B
3.A
4.E
5.D
6.E
7.B
8.A
9.B
10.D
11.D
12.E
13.A
14.B
15.C
16.A
17.B
18.B
19.C
20.E

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ