Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Aşçılık Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Kalfalık Soruları

Aşçılık Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Kalfalık Soruları

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Mesleki Eğitim Merkezleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı Kalfalık Belgesi Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Sınavı Çıkmış Soru Ve Cevapları. Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup Her Soru 5 Puan Değerindedir. Sınav Süresi 40 Dakikadır.

Aşçılık Et Ve Et Ürünleri Teknolojisi Dersi Kalfalık Soruları

1- Birinci Kalite Etler Hayvanın Hangi Bölgesinden Çıkar?
A) Sırt B) But C) Karın D) Hiçbiri

2- Kesimden Birkaç Saat Sonra Hayvanın Vücudu Sertleşir. Bu Olaya Ne Denir?
A) Olgunlaştırma B) Rigor Mortis C) Marine Etme D) Hiçbiri

3- Aşağıdakilerden Hangisi Sakatat Çeşitlerinden Değildir?
A) Ciğer B) Yürek C) İşkembe D) Antrikot

4- Donmuş Etleri Çözdürürken, Aşağıdaki Yöntemlerden Hangisini Kesinlikle Kullanmamalıyız?
A) Bir Gün Önceden +5 Derecede Çözdürme(Buzdolabında)
B) Mikrodalga Fırında Çözdürme
C) Sıcak Suda Çözdürme
D) Soğuk Suda Çözdürme

5- Aşağıdakilerden Hangisi Et İşlemede Kullanılan Araçlardan Biridir?
A) Tencere B) Masat C) Mikser D) Fırın

Sponsorlu Bağlantılar

6- Aşağıdaki Etlerden Hangisi Genellikle Kıyma Yapılarak Değerlendirilir?
A) Gerdan B) Bonfile C) Kontrfile D) Hiçbiri

7- Kontrfile Hayvanın Hangi Bölgesinden Çıkar?
A) Boyun B) Karın C) Sırt D) Ön Kol

8- Bonfile Genellikle Hangi Şekilde Pişirilir?
A) Haşlayarak B) Izgarada C) Fırında D) Hiçbiri

9- Nuar Hayvanın Hangi Bölgesinden Çıkar?
A) But B) Karın C) Sırt D) Ön Kol

10- Aşağıdakilerden Hangisi Koyun Etinin Kuzu Etinden Olan Farkını Doğru Olarak Gösterir?
A) Koyun Etinin Rengi Kuzu Etine Göre Koyu Kırmızıdır
B) Koyun Etinin Yağı, Kuzu Etine Göre Daha Azdır
C) Koyun Gelişimini Tamamladığı İçin Eti Daha Yumuşaktır
D) Koyun Bütün Olarak Ta Pişirilir, Kuzu Eti Sert Olduğu İçin Pişirilmez

11- Şişlik Et Kuzunun Hangi Bölümünden Çıkarılır?
A) But B) Gerdan C) Paça D) Pirzola

12- Aşağıdakilerden Hangisi Kasaplık Hayvan Değildir?
A)Sığır B) Hindi C) Domuz D) Koyun

13- Aşağıdakilerin Hangisi Etlerin Besin Değerini Etkiler?
A)Hayvanın Yaşı B)Hayvanın Beslenmesi
C)Hayvanın Yetiştiği Yöre D)Hepsi

14- Kesimden Sonra Hayvanda Oluşan Ölüm Katılığının Atlatılması İçin Hayvanın Uygun Koşullarda Bir Müddet Bekletilmesine Ne Denir.
A) Olgunlaştırma B) Rigor Mortis C) Marine Etme D) Hiçbiri

15- Aşağıdakilerden Hangisi Etin Kalitesine Etki Etmez?
A) Hayvanın Beslenmesi.
B) Hayvanın Kesimden Önce Dinlendirilmesi.
C) Etin Bağ Dokusu Miktarı.
D) Hayvana Kesimden Önce Tuz Yedirilmesi.

16- “Eti Koyu Pembe Renkte, Yağı Koyu Sarı Renktedir. Bonfile Ve Kontrfile Haricindeki Etler Daha Sert Ve Yerlerine Göre Kaliteleri Daha Düşüktür.” Açıklaması, Aşağıdaki Hayvanlardan Hangisini Tanımlar?
A) Sığır B) Dana C) Kuzu D) Koyun

17- 1. Sınıf Pastırma(Kuşgömü) Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
A) Gerdan B) But C) Karın D) Sırt

18- Aşağıdakilerden Hangisi Et Ürünü Değildir?
A)Pastırma B)Bonfile C)Sucuk D)Kavurma

19- Kıyılmış Etlere Katkı Maddeleri Ve Baharat İlave Edilerek Hazırlanan Karışımın Haşlanması, Dumanlanması(İslenmesi), Ve Hava Almayacak Şekilde Paketlenmesi İle Elde Edilen Et Ürünü Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Salam B) Sucuk C) Sosis D) Jambon

20- Kıyma Haline Getirilmiş Çiğ Etin Çeşitli Baharatlar, Tuz Ve Sarımsak İle Çeşitli İşlemlerden Geçirildikten Sonra Tabii Ve Suni Bağırsaklara Çeşitli Boy Ve Şekillerde Doldurularak Hazırlanmasıyla Elde Edilen Et Ürünü Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Salam B) Sucuk C) Sosis D) Jambon

Cevaplar
1.A
2.B
3.D
4.C
5.B
6.A
7.C
8.B
9.A
10.A
11.A
12.B
13.D
14.A
15.D
16.A
17.D
18.B
19.A
20.B

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ