Halk Eğitim Sitesine Hoşgeldiniz

Açık Büfe Dersi Kalfalık Sınav Soruları

Açık Büfe Dersi Kalfalık Sınav Soruları

Açık Büfe Dersi Kalfalık Sınav Soruları

Mesleki Eğitim Merkezleri Açık Büfe Dersi Kalfalık Sınav Soruları Ve Cevapları. Kalfalık Belgesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Açık Büfe Dersi Çıkmış Sınav Soru Ve Cevapları.
Sınav Süresi 40 Dakikadır. Sınavda 20 Soru Sorulmuş Olup, Her Soru 5 Puan Değerindedir.

Açık Büfe Dersi Kalfalık Sınav Soruları

1- Aşağıdaki Seçeneklerden Hangisi Aşçının Görevi Değildir?
A) Özel Börekleri Hazırlamak
B) Sıcak Yemekleri Hazırlamak
C) İçki Büfesini Hazırlamak
D)Dekor İçin Karpuz Hazırlamak

2- Aşağıdakilerden Hangisi Açık Büfe Servisinin Avantajlarındandır?
A) Servis Personelinden Tasarruf Sağlar.
B) Servisi Çabuklaştırır.
C) İşletme İçin İyi Bir Reklâm Aracıdır.
D) Yukarıdakilerin Hepsi.

3- Aşağıdakilerden Hangisi Açık Büfe Servisinin Dezavantajlarındandır?
A) Aşçılar Bütün Maharetlerini Ortaya Koyabilirler.
B) Misafirlere Seçme İmkânı Verir.
C) Bütün Masalar Önceden Hazırlanacağı İçin Fazla Takım Gerektirir.
D) Mutfağın Çalışmaları Servis Sırasında Rahattır.

4- Bir Açık Büfede Yiyecekler Sıralanması Nasıldır?
A) Soğuk Yemekler, Salatalar, Sıcak Yemekler, Tatlı Pasta, İçecekler
B) Çorbalar, Ana Yemekler, Soğuklar Ve Tatlılar
C) Salatalar, Çorbalar, Ana Yemekler, Diğer Soğuklar, İçecekler Ve Tatlılar
D) Ekmek Büfesi, Çorbalar, Ana Yemekler, Soğuklar Ve Tatlılar

5- Şov Yemekleri Neden Yapılır?
A) Mutfakta Pişirip Yetiştiremedikleri İçin
B) Animasyon Faaliyeti Olduğu İçin
C) Konukların İlgisini Çekmek Ve Özel Olduklarını Hissettirmek İçin
D) Aşçılar Yemek Pişirmeyi Öğretirler.

Sponsorlu Bağlantılar

6- Büfeye Neden Dekor Amaçlı Malzemeler Hazırlanır Ve Yerleştirilir?
A) Kalabalık Görünmesi İçin
B) Açık Büfeyi Çekici Hale Getirmek Ve Aşçıların Yeteneğini Sergilemek İçin
C) Konukların İlgisini Çekmek Ve Özel Olduklarını Hissettirmek İçin
D) Animasyon Faaliyeti Olduğu İçin

7- Aşağıdaki Seçeneklerden Hangisi Kahvaltı Aşçısının Görevi Değildir?
A) Ekstraları Hazırlamak B) Sıcak Yemekleri Hazırlamak
C) İçecekler Servis Etmek D)Dekor İçin Karpuz Hazırlamak

8- Aşağıdakilerden Hangisi Kahvaltı Ekstrası Değildir?
A) Sigara Böreği B) Jambonlu Yumurta
C) Tost D) Peynirler

9- Continantal Kahvaltı Hangi Yiyeceklerden Oluşur?
A) Reçel, Bal, Tereyağı, Sosis, Kahvaltı Ekmekleri,Sütlü Çay
B) Reçel,Bal,Cornfleks Tereyağı,Kahvaltı Ekmekleri,Çay-Kahve
C) Reçel, Bal, Tereyağı, Kahvaltı Ekmekleri, Çay-Kahve
D) Reçel, Bal, Jambonlu Yumurta, Tereyağı, Kahvaltı Ekmekleri, Portakal Suyu

10. Kokteyl Partilerinde Hangi Çerezleri Servisi Yapılmaz?
A) Badem B) Fındık C) Kabak Çekirdeği D) Leblebi

11. Bir Yiyeceğin Önce Una, Yumurtaya Sonrada Galeta Ununa Bulanıp Kızartılmasına Ne Denir?
A) Kanepeler B) Pane C) Kuru Diteler D) Börekler

12. Aşağıdakilerden Hangisi Süslemede Kullanılan Gereçler Değildir?
A) Taze Meyveler B) Fındık, Fıstık
C) Kakao D) Kanepe

13. Dekorasyon Malzemesi Olarak Aşağıdakilerden Hangilerini Kullanabiliriz?
A) Çiçek B) Sebze Ve Meyve
C) Figür Ve Heykeller D) Hepsi

14. Meyvelerin Canlılığını Ve Renklerini Korumak İçin Ne Yapılır?
A) Islatılır B) Kurutulur C) Jöle Kullanılır D) Hiçbiri

15. Aşağıdakilerden Hangisi Soğuyan Tatlılarda İsteğe Ve Özelliğine Göre Kullanılmaz?
A) Toz Tarçın B) Karabiber C) Fındık D) Fıstık

16. Garnitürlük Sebzelerle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler Aşağıdakilerden Hangisidir?
A) Seçme B) Süsleme C) Doğrama D) Pişirme

17. Jöleler Aşağıdakilerden Hangisi İçin Kullanılır?
A) Pastaların Üzerinde Lezzet Arttırıcı Olarak,
B) Pastaların Görünüşünü Güzelleştirmek İçin
C) Çeşitli Tartölet, Kek Ve Pastaların Üzerinde Dekor Amaçlı Olarak Kullanılır.
D) Hepsi

18- Aşağıdakilerden Hangisi Soğuk Mezedir?
A) Pastırmalı Yumurta B) Çiğ Köfte
C) Mini Köfte D)Midye Tava

19- Meze Tabağı Süslemede Neye Dikkat Edilir?
A) Renk Uyumuna B) Şekil Uyumuna
C) Gıda Dışı Gereçler Kullanmamaya D) Hepsi

20-Mezeler Neden Tabağa Az Miktarda Konur?
A) Çabuk Bitmesi İçin
B) Tekrar İstesinler Diye
C) Tadımlık Ve İştah Açıcı Olduğu İçin
D) Yukarıdakilerin Hepsi

Cevaplar
1.C
2.D
3.C
4.A
5.C
6.B
7.C
8.D
9.C
10.C
11.B
12.A
13.D
14.C
15.B
16.B
17.D
18.B
19.D
20.C

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ